Hlavní obsah

Naváží čeští mladíci na vítězství s Anglií

Mistrovství Evropy do 19 let odstartovali čeští reprezentanti na výbornou a díky výhře s Anglií se v Jablonci přiblížili postupu ze skupiny a zároveň účasti na MS dvacítek, které příští rok hostí Egypt. Tyto cíle může výběr Jakuba Dovalila splnit už dnes, pokud uspějí v Liberci s Řeckem.

Článek

Na jablonecké Střelnici v pondělí odstartovalo pokračování úspěchů českých juniorských reprezentačních výběrů. Pro domácí Mistrovství Evropy byli naši reprezentanti sice nalosováni do těžké skupiny A po bok Anglie či Itálie, ale hned na úvod se postavili favoritu ze země Albionu čelem a díky dvěma brankám Necida zvítězili 2:0.

„Věděli jsme o slabinách brankáře a o bránění standardních situací, což se ukázalo jako klíčové. Občas se podařilo zaskočit Angličany vysunutým presinkem,“ vrátil se k úvodnímu duelu kouč Dovalil, jehož mužstvo se dnes utká s Řeckem. „Určitě Řeky překvapíme a určitě dojde ke změnám v sestavě. Zápas bude možná ještě těžší než zahajovací utkání. Nicméně věřím, že ho zvládneme,“ připustil český trenér změny v sestavě, které však jsou i vynucené. Červené karty totiž obdrželi Brunclík s Heidenreichem.

Řekové se na první pohled nezdají jako soupeř, který by si dělal nějaké velké naděje na úspěch, ale v pondělí uhráli překvapivou remízu 1:1 s Itálií. Tím se zvýšily jejich ambice alespoň na postup na MS, jelikož do Egypta postoupí tři nejlepší celky obou skupin. Českou reprezentaci tak dnes nečeká rozhodně jednoduché utkání.

„V tomto věku jsou výsledky ovlivněny mentalitou hráčů a i proto jsem tým po zápase s Itálií velmi pochválil. Byli jsme dobří v obraně, rychlí po stranách a kdyby se tento turnaj hrál v jiném období, byli by jsme ještě silnější, jelikož hráči nejsou rozehraní,“ myslí si sebevědomě kouč Řeků Alexis Alexiou.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá dnešní souboj žádného výrazného favorita. Na české mladíky si vsadíte s kursem 2.05. Na remízu vypsali experti světové jedničky kurs 3.20 a vítězství Řecka ohodnotili rovněž kursem 3.20.

Reklama