Hlavní obsah

Baník čeká první ostřejší test

Ostravský Baník dnes čeká zajímavý den, ve kterém se střetne s jedním z nejznámějších světových klubů. V Rakousku je totiž na soustředění i Panathinaikos Atény, který dnes poměří v městečku Irdning síly s třetím nejlepším týmem uplynulé sezony Gambrinus ligy.

Článek

Baník zakončil ligovou sezonu sérií tří vítězství, který jakoby měla napovědět, jaké cíle budou mít Ostravané v novém ročníku. V přípravě se jim však zatím moc nedaří, když nejdříve podlehli Wroclavi a následně nestačili ani na juniorku Kapfenbergu. „Mezi zápasy a soupeři rozdíl neděláme, každý test je svým způsobem důležitý,“ konstatoval kouč Karel Večeřa, který však ví, že doba zkoušení je pryč a pomalu jde do tuhého.

„Každý dostal šanci, aby ukázal, co v něm je. Do startu ligy nás čekají tři zápasy, ve kterých už budeme hledat optimální sestavu,“ dodal trenér Baníku, jehož mužstvo dnes čeká zápas se slavným Panathinaikosem. „To je zápas, na který se člověk nemusí vůbec motivovat. S tak věhlasným soupeřem se každý chce ukázat, čekám moc zajímavé utkání,“ řekl záložník Rudolf Otepka, který by dnes neměl chybět v základní sestavě.

Panathinaikos skončil v uplynulém ročníku řecké Super ligy na třetí příčce, ale v následném play-off zvítězil a vybojoval si tak alespoň účast ve druhém předkole Ligy mistrů. Přesto nebyli v aténském mužstvu zrovna nejspokojenější, jelikož jim utekl už čtvrtý titul v řadě a čekání na něj se tak prohloubilo. Mistrem ligy byl Panathinaikos celkem už devatenáctkrát, trofejí pro vítěze ligového poháru má ve své sbírce 16 a v roce 1971 si dokonce zahrál finále tehdejší obdoby dnešní Ligy mistrů, v němž podlehl Ajaxu Amsterdam s Cruijffem v sestavě.

Z předchozích řádků je jasné, že dnes Baník čeká opravdu zajímavý soupeř a úspěch z tohoto zápasu by Ostravanům mohl výrazně zvednout sebevědomí. Věříte-li, že se svěřencům Karla Večeři podaří zvítězit, pak si na ně vsaďte s kursem5.00 rovných. Remízu ocenili hodnotou 3.25 a výhru Řeků 1.65.

Reklama