Hlavní obsah

Haas chce po zraněních zpět mezi elitu

S koncem týdne se nám blíží závěrečné souboje na probíhajících tenisových podnicích. O postup do semifinále v Indianapolis se dnes střetne Tommy Haas s Gillesem Simonem a určitě lze očekávat zajímavý zápas i proto, že se oba v poslední době dostali do velmi dobré herní pohody.

Článek

Na trávě sice nejsou Haas se Simonem nejsilnější, ale oběma se povedlo dojít do třetího kola Wimbledonu, což není nejhorší výsledek. Právě na zeleném povrchu se odehrál jejich vůbec premiérový vzájemný zápas, když před dvěma lety zvítězil německý tenista na domácí půdě v Halle. Druhou výhru si připsal o pár týdnů později v Cincinnati a Simon tak má co napravovat.

Gilles Simon prožil už loni vynikající sezonu, v níž vybojoval první, respektive druhý titul na okruhu ATP - přemožitele nenašel v Marseille a Bukurešti. Díky těmto výsledkům figuroval v žebříčku ATP na 29. příčce a nyní je ještě o čtyři pozice výše, což značí, že se mu daří i letos.

Velmi dobrou formu měl především v úvodu sezony, kdy se probojoval do semifinále v Rotterdamu a do čtvrtfinále v Marseille. Dobrý tenis hrál i na Australian Open, ale ve třetím kole narazil na Nadala, což ho poznamenalo do dalších turnajů, ve kterých končil převážně ve druhém kole. Přes to přešel až těsně před Roland Garros v Casablance, kde se nakonec dokonce radoval ze zisku svého třetího titulu na okruhu ATP v kariéře.

V Paříži však stejně jako ve Varšavě neuspěl, ale přechod na trávu mu vyšel, když si zahrál čtvrtfinále v Nottinghamu. Ve Wimbledonu nestačil na svého krajana Gasqueta, ale v Indianapolis už přehrál Mahuta s Beckerem.

V dalším kole ho čeká jiný hráč německé národnosti. Věčný smolař na zranění - Tommy Haas, přišel díky problémům s ramenem o úvodní část letošní sezony. Jeho návrat na kurty nebyl navíc vůbec sladký, když v únoru došel nejdále do druhých kol v San Jose a Memphisu. Zpět na výslunní se dostával v Indian Wells, kde porazil například Roddicka či Murraye, ale čtvrtfinálový souboj s Federerem skrečoval pro žaludeční problémy. Další skreč si v zápetí připsal v Monte Carlu, kde si poranil rameno a toto zranění ho vyřadilo ze hry na téměř dva měsíce.

Zpět se vrátil až na trávu do Halle, ale už ve druhém kole prohrál s krajanem Kohlschreiberem. Chuť si alespoň trochu spravil na Wimbledonu, kde porazil Caňase s Robredem a neuspěl až s Murrayem. V Indianapolis pokračuje na vylepšení své současné 46. pozice na žebříčku ATP, když nejdříve porazil Jesseho Levine a následně i Johna Isnera.

Haas je i přes své postavení v žebříčku favoritem dnešního zápasu a vsadit si tak na něj můžete s kursem 1.33. Jste-li opačného názoru, tím pádem věříte kvalitě Francouze, využijte poměrně vysokého kursu 2.78 právě na jeho vítězství.

Reklama