Hlavní obsah

Poradí si Zenit s Permem?

Ve 14. kole nejvyšší ruské fotbalové soutěže vyzve aktuálně jenom o bod druhý Akmar Perm obhájce prvenství Zenit Petrohrad, který se nachází až na jedenácté příčce, ale odehrál o tři utkání méně.

Článek

Domácí mužstvo nevstoupilo do nové sezony příliš dobře, když z prvních šesti utkání dokázali svěřenci trenéra Dicka Advocaata zvítězit pouze jedenkrát. Po přestávce kvůli fotbalovému Euru se Zenit vrátil ve velkém stylu, když deklasoval Tomsk 5:1. Následně však vítěz Poháru UEFA prohrál se Spartakem Nalčik, ale proti poslednímu Chimki už nezaváhal.

„Bylo velké horko, což dělalo každému problémy. Neodehráli jsme nejlepší utkání v sezoně, ale získali jsme důležité tři body. Vypracovali jsme si hodně šancí. Výhra je zasloužená,“ dodal trenér Advocaat po výhře 4:1 nad Chimki. Naposled se Zenit představil na půdě Vladivostoku, kde na podmáčeném terénu a v téměř neregulérních podmínkách nedokázal vstřelit gól a duel tak skončil bez branek.

Perm uhrál s Petrohradem v minulé sezoně dvě remízy a dle posledních výsledků by hosté mohli opět pomýšlet na další body. První vítězství po přestávce nad Lokomotivem Moskva zařídil Akmaru jedinou brankou bulharský záložník Georgi Peev a i v druhém duelu si svěřenci trenéra Božoviče připsali tři body, tentokrát za výhru nad Vladivostokem. Naposled proti CSKA Moskva hráli hosté celý druhý poločas bez vyloučeného Kuševa, a tak s remízou 3:3 nemohli být příliš nespokojeni.

Zenit Petrohrad je podle sázkové kanceláře bwin jasný adeptem na zisk tří bodů, které domácí potřebují jako sůl. Pokud věříte v jejich výhru, vsaďte si na ně v kursu 1.60. Na vítězství Permu určili bookmakeři poměrně vysoký kurs 5.60 a na remízu je kurs 3.25.

Reklama