Hlavní obsah

Los Angeles zajíždí na horkou půdu New Yorku

Téměř před rokem se David Beckham poprvé představil v New Yorku, kde před více než šedesáti tisíci diváky na Giants Stadium zvítězili v divoké přestřelce domácí poměrem 5:4. Letos se oba týmy v americké MLS již jednou také potkaly a na vlastním stadionu Los Angeles prohrálo 1:2.

Článek

„Loni to byl velký fenomén, ale nyní se dle mého názoru přijde více lidí podívat na fotbal než na Beckhama,“ říká komisař MLS Don Garber. Galaxy si tři body nepřipsalo už déle než měsíc. Naposled se to svěřencům trenéra Ruuda Gullita podařilo na stadionu slabého San Jose, kde hattrick vsítil útočník Edson Buddle. Následně aktuálně druhý celek západní konference v divokém zápase remizoval s Columbusem a od DC United si Beckham a spol. odvezli debakl 1:4. Ani proti New England Revolution hosté na body nedosáhli a naposled před vlastními fanoušky remizovali 1:1 s Chivas.

„Hraji s Beckhamem a Donovanem. Na ně je kladen velký tlak, což mi dává prostor. Jenom díky těmto chlapcům se dostávám do tolika příležitostí. Pozvedli mou hru. Oni pracují a já jenom zúročuji jejich práci,“ říká 27letý útočník Edson Buddle, který byl proti Chivas jediným střelcem svého týmu.

New York se momentálně nachází až na samém chvostu tabulky východní konference, což ale může být trochu zavádějící. Domácí totiž v probíhajícím ročníku nasbírali jen o tři body méně než jejich dnešní protivník. Poslední tři utkání však týmu Red Bulls příliš nevyšla. Nejprve svěřenci trenéra Osoria remizovali s Chivas, poté dostali čtyřgólový příděl v Coloradu a naposled podlehli Kansasu 1:2.

„Měli jsme získat alespoň bod. Je dobré, že se Juan trefil. Poprvé v sezoně předvedl výkon, který jsme od něj očekávali celou sezonu,“ dodal domácí trenér na adresu útočníka Juana Pabla Angela, který v anglické Aston Ville odehrál sedm sezon.

Na vítězství New Yorku vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.15. Na vítězství Los Angeles určili bookmakeři kurs 2.95 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.20.

Reklama