Hlavní obsah

Čechy čekají na závěr Italové

Na rozdíl do skupiny A, kde se po dvou úvodních utkáních Mistrovství Evropy hráčů do 19 let rozhodlo o dvou postupujících do semifinále, ve skupině B není zdaleka nic rozhodnuto. V 18:00 se střetne český výběr s Itálií a poté vyzvou Řekové Anglii. Všechny čtyři týmy mají ještě naději na postup do semifinále, kde se mohou utkat s Německem nebo Maďarskem.

Článek

Český tým vstoupil do turnaje v Jablonci výhrou nad Anglií. Obě branky obstaral v 54. a 58. minutě útočník Slavie Tomáš Necid. Domácí se museli v závěru stáhnout do obrany, neboť Anglii nasadili křídla svými vyloučeními nejprve Jakub Heidenreich a poté Roman Brunclík. Proti Řecku se Češi gólově neprosadili, i když si šance vypracovali. Utkání tak skončilo bez branek.

„Pokusíme se hrát na stejné úrovni a jsem si jistý, že to bude stačit, protože doposud nemám týmu moc co vytýkat,“ říká trenér Dovalil, který už může počítat s dvojící Heidenreich-Brunclík, kteří kvůli kartám proti Řecku nehráli.

Z celé skupiny B má domácí výběr jednoznačně nejlepší výchozí pozici. Díky čtyřem bodům stačí českým mladíkům jediný bod za remízu a v případě výhry Anglie nad Řeckem dokonce i prohra. „Nejprve nás čeká Itálie. Až potom můžeme začít přemýšlet o semifinále,“ dodává kouč Jakub Dovalil.

I třetí místo ve skupině zaručuje účast na Mistrovství světa hráčů do dvaceti let, které se koná příští rok v Egyptě. Celek Itálie by se tam však raději kvalifikoval z prvního či druhého místa. K tomu musí splnit jednoduchou podmínku – získat v dnešním utkání tři body.

Itálii patří momentálně dělená druhá příčka společně s Řeckem. První utkání těchto dvou týmů totiž skončilo remízou 1:1. Řekové vedli už od 23. minuty, kdy se trefil útočník AEK Athény Michail Pavlis. Na jeho branku Azzurri odpověděli až v 89. minutě, když nařízenou penaltu proměnil forvard AC Milán Alberto Paloschi. Druhé utkání celku z Apeninského poloostrova s Anglií skončilo bez branek.

Bookmakeři bwinu věří o něco více Itálii s kursem na výhru 2.40. Na tříbodový zisk České republiky je kurs 2.65 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.15.

Reklama