Hlavní obsah

Gonzalez má v Torontu co napravovat

Tenisový peloton se tradičně přesunul za oceán, kde jsou na programu mimo jiné dva turnaje série Masters a vše jako každý rok vyvrcholí US Open. O první titul se světová špička popere na betonu v Torontu, který se obrok střídá s Montrealem v pořádání turnaje. Nejprestižnější kanadský podnik loni vyhrál Novak Djokovič. Semifinále si zahrál Radek Štěpánek, který hned ve druhém kole vyřadil Fernanda Gonzaleze. Chilan tak má letos co napravovat, na úvod se střetne s Julienem Benneteauem.

Článek

Tito tenisté se na okruhu ATP střetli poprvé už před pěti lety, kdy na tvrdém povrchu ve Washingtonu bezpečně vyhrál známější Gonzalez. Benneteau čekal na odplatu tři roky, kdy uspěl před domácími fanoušky v pařížské hale. Od té doby se na dvorci v oficiálním zápase nepotkali a před dnešním duelem je tak jejich vzájemná bilance vyrovnaná.

Fernando Gonzalez je tenistou, který když má den, dokáže podat opravdu fantastický výkon. Letos jich však prozatím moc neměl. Na Australian Open sice obhajoval finále, ale skončil už ve třetím kole na raketě Ciliče. Do závěrečného duelu se sice následně probojoval na ne moc prestižním podniku ve Vina del Mar, ale v zápase s Juanem Monacem skrečoval. Se začátkem antukové sezony se zvedl a v mnichovském finále udolal Itala Bolelliho.

V Římě sice svou formu nepotvrdil, ale zpět do podvědomí tenisových fanoušků se dostal na Roland Garros, kde nestačil až ve čtvrtfinále na Federera. To však nic moc nezměnilo na jeho poklesu žebříčkem, který od začátku roku dělá osm příček a v květnu byl dokonce až 25. hráčem světa.

Podobný pokles zaznamenal loni Julien Benneteau, letos však míří spíše vzhůru. V tuto chvíli je 57. hráčem žebříčku ATP, za což vděčí především antuce. Na oranžovém povrchu si nejprve zahrál semifinále v Monte Carlu i Hamburku a následně postoupil dokonce do finále v Casablance. Ostudu neudělal ani na Roland Garros, kde vypadl v osmifinále s Federerem.

Na trávě rodák z Bourg en Bresse nikdy moc nezářil a potvrdil to i letos, když v Halle prohrál jasně s domácím Kohlschreiberem, v Nottinghamu s krajanem Monfilsem a na Wimbledonu ho přehrál Nicolas Kiefer.

Podle bookmakerů společnosti bwin je Gonzalez favoritem zápasu s kursem 1.30 na jeho vítězství. Sázka na to že do druhého kola postoupí Gonzalez je oceněna kursem 2.92. Nemůžete-li se teď rozhodnout, nevadí, počkejte si do 19:00 a pak začněte vsázet live.

Reklama