Hlavní obsah

Žilina by na úvod zaváhat neměla

Slovenská Corgoň liga o víkendu odstartovala nový ročník, který by měl být podle prvních odhadů velice zajímavý, co se boje o titul týče. Jedním z favoritů je bezesporu MŠK Žilina, která na úvod přivítá předposlední tým loňské sezony - FC ViOn Zlaté Moravce.

Článek

Žilina loni nedokázal obhájit slovenský titul, když ztratila na Artmedii hned 11 bodů. Druhé místo však uhájila s velkým přehledem a zajistila si tak účast v prvním předkole Poháru UEFA. Do toho svěřenci kouče Pavla Vrby vstoupili z pohledu odvety velmi dobrou remízou 2:2 v Minsku s MTZ-RIPO.

Díky bojům v evropských pohárech vstoupí Žilina do ligy až dnes a zkompletuje tak úvodní kolo Corgoň ligy. „Tento soutěžní ročník je pro nás v důsledku čtvrtečního zápasu Poháru UEFA trošku atypický. V minulosti jsme začínali Corgoň ligou. Naše cíle se nám v minulé sezoně nepodařilo naplnit a tak došlo k určité obměně kádru,“ konstatoval sportovní manažer klubu Karol Belaník, kterému se podařilo přivézt hned pět nových hráčů; Karoglan (Široki Brijeg), Rilke (FK Teplice), Piaček (Skonto Riga), Šourek (Slavia Praha), a Kvesič (Široky Brijeg).

Mužstvo Zlaté Moravce loni uteklo hrobníkovi z lopaty a mělo jen štěstí, že Trenčín získal během 33 kol pouhých 16 bodů. V přípravě na letošní sezonu se však ViOnu poměrně dařilo a dobré výsledky by si jistě rád přenesl i do ostrých zápasů. Spokojen s přípravou byl i nový kouč a bývalý úspěšný reprezentant Lubomír Moravčík.

„Velmi si vážím možnosti, kterou jsem dostal jako trenér mužstva v klubu, kde všechno funguje, jak má. Příprava na sezonu byla optimální, absolvovali jsme krátkodobé soustředění a přípravné zápasy mě uspokojily. Hráči i já osobně se velmi těšíme na ligovou soutěž,“ řekl spokojený trenér Zlatých Moravců.

Mezi oběma týmy by měl být poměrně značný kvalitativní rozdíl, což bookmakeři společnosti bwin jasně zohlednili. Na domácí Žilinu si tak můžete vsadit s nízkým kursem 1.16. Kurs na remízu má hodnotu 6.00 rovných a na vítězství hostů dokonce 12.00.

Reklama