Hlavní obsah

Čechům stojí v cestě do finále Německo

Čeští reprezentanti do 19 let sice v posledním zápase ve skupině zaváhali s Itálií, ale do Mladé Boleslavi se dnes vrátí, jelikož Anglie dokázala porazit Řecko a na dálku tak pomohla Dovalilovým svěřencům k postupu do semifinále. V něm se dnes postaví pravděpodobně nejsilnějšímu výběru turnaje - Německu.

Článek

Čeští reprezentanti nejdříve překvapivě porazili 2:0 Anglii, ale proti Řecku se následně střelecky neprosadili a uhráli jen bezbrankovou remízu. Ta by jim stačila k postupu v posledním zápase s Itálií, ale na Městském stadionu v Boleslavi se strhla přestřelka, kterou nakonec Italové vyhráli v poměru 4:3. Zklamaní čeští hráči po zápase ulehli ve smutku na trávník, ale špatné pocity rychle vystřídaly ty dobré, když se na stadionu ozvalo, že Anglie porazila Řecko.

Svěřenci trenéra Jakuba Dovalila tak splnili cíl a dnes mohou získat ještě něco navíc - účast ve finále. „Naši fanoušci, kteří nám v minulých zápasech hodně pomohli, by si to zasloužili. A pochopitelně, že to finále by si zasloužil i celý český fotbal. Takže budeme bojovat za sebe, za fanoušky i za náš fotbal,“ nechal se slyšet kouč české devatenáctky.

Postup do finále by byl jistě pro celý český fotbal skvělou zprávou, ale proměnit ho ve skutečnost bude pro naše mladíky velmi těžké. Soupeř v podobě Německa je pravděpodobně možná ten vůbec nejtěžší, což západní sousedé dokázali ve skupině, kterou prošli bez ztráty bodu.

Porazit se jim podařilo silné Španěly, ale také Maďary, kteří jsou určitě největším překvapením šampionátu a v posledním zápase skupiny odehráli s Němci vyrovnanou partii. „Chceme vyhrát i čtvrtý zápas na turnaji a postoupit do finále. Nic jiného můj tým nezajímá. Zápas se bude hrát před skvělou kulisou, na což se těšíme,“ řekl jasně německý trenér Horst Hrubesch.

Němci si věří a věří jim i bookmakeři, kteří na jejich vítězství vypsali kurs 1.80 rovné. Jste-li názoru, utkání během 90 minut nedostane rozuzlení, pak si vsaďte s kursem 3.30. Vítězství české reprezentace je ohodnoceno kursem 3.85.

Reklama