Hlavní obsah

Artmedii by postup neměl uniknout

Úřadujícího slovenského fotbalového mistra - Artmedii Bratislava - dnes čeká domácí odveta 1. předkola Ligy mistrů s maltským týmem FC Valletta. Svěřenci trenéra Vladimíra Weisse jsou už jednou nohou v dalším kole, jelikož na jihu Evropy vyhráli 2:0.

Článek

Petržalka v uplynulé sezoně slavila double, protože přemožitele nenašla ani v domácím poháru. Jedinou kaňkou na úspěšné sezoně tak bylo účinkování v pohárové Evropě, když vypadla s Panathinaikosem v prvním kole Poháru UEFA. Díky titulu má nyní šanci zahrát si Ligu mistrů, v níž by nebyla nováčkem a každý si určitě pamatuje na její účinkování v sezoně 2005-06.

Oživit pohádku jménem Liga mistrů se letos Artmedia rozhodně pokusí, vlastně už pokouší a zatím se jí to daří. „První duel nebyl tak jednoznačný, jak by se podle výsledku 2:0 mohlo zdát. I Malťani si v zápase dokázali vytvořit šance, které naštěstí neproměnili. Ukázali, že umí hrát fotbal, a proto se na ně zodpovědně připravujeme. Na nic z naší osvědčené přípravy v Lize mistrů nezapomínáme,“ konstatoval asistent trenéra Michal Hipp, jehož svěřenci o víkendu porazili 1:0 nováčka z Prešova.

V případě postupu čeká Artmedii souboj s lepším z dvojice Budučnost Podgorica - Tampere United, když první zápas vyhrál finský celek 2:1. Odvetného souboje se zúčastní právě asistent Hipp, aby shromáždil co nejvíce informací o případném soupeři. Ty nebude určitě muset studovat tožský obránce Karim Guédé, který si přetrhl křížový vaz v koleni a v podzimní části s ním nemůže slovenský mistr počítat. Už v dnešním zápase naopak může trenér Weiss využít služeb uzdravených Halenára a Czinegeho. Hrát může i Burák, který v prvním duelu absentoval z důvodu trestu za červenou kartu.

Valleta je sice nejlepším maltským týmem, ale bezesporu nedosahuje kvalit celků východní či střední Evropy. Toho si jsou vědomi i bookmakeři, kteří vypsali na vítězství Artmedie kurs 1.10. Věříte-li, že maltský mistr uhraje v Bratislavě alespoň remízu, pak si vsaďte na jeho neprohru s kursem 4.96.

Reklama