Hlavní obsah

Bjorkman z kvalifikace ve druhém kole

Souboj zkušeností včera vyhrál Tommy Haas, který porazil Carlose Moyu, ani jeden z nich se však nemůže věkem rovnat Jonasu Bjorkmanovi. Už 36letý Švéd se ve druhém kole turnaje série Masters v Torontu střetne s rovněž poměrně zkušeným Jamesem Blakem.

Článek

O sedm let mladší Američan má na Bjorkmana pouze dobré vzpomínky. Poprvé ho porazil už v roce 2003 na Long Islandu a své vítězství potvrdil loni ve Stockholmu. Švéd však v obou utkáních dokázal dotáhnout alespoň jeden set do tiebreaku a především zápas na domácí půdě prohrál velmi těsně.

Nyní je skoro doma James Blake, kterému je americké publikum vždy hodně nakloněno a dnes tomu v Torontu jistě nebude jinak. Současná světová osmička však letos narozdíl od loňska na turnajový titul stále nedosáhla a neobhájila tak ani své úspěchy ze Sydney z posledních dvou let. Blakovi se ale dařilo v Delray Beach, kde prohrál až ve finále překvapivě s Japoncem Nišikorim. „Gratuluji Keiovi k vítězství. Celý týden hrál ve výborné formě a myslím, že má velký potenciál,“ konstatoval po finálové porážce sympatický Američan, který si o pár měsíců později zahrál i finále v Houstonu.

Kromě zmíněných úspěchů si Blake vedl dobře v Melbourne, San Jose, Indian Wells, Miami a Římě, kde shodně dokráčel do čtvrtfinále. Na grandslamech sice neuspěl, ale v Halle a Indianapolis si zahrál semifinále. Z těchto výsledků je patrné, že má velmi slušnou momentální formu a v Torontu by se jistě nechtěl rozloučit hned po úvodním duelu.

Tento scénář by si naopak určitě přál Jonas Bjorkman, který si narozdíl od Blaka musel účast ve druhém kole vybojovat na kurtu a to dokonce přes kvalifikaci. V prvním kole pak vyřadil Arnauda Clementa z Francie. Švédova hráčská kariéra je samozřejmě na samém závěru, ale přesto stále patří mezi kvalitní tenisty. Momentálně je však až 188. mužem světa - nejlépe na tom byl v roce 1997, když se 3. listopadu dostal na čtvrtou pozici.

Kromě úspěchů ve čtyřhře se neztrácí ani v singlu; loni postoupil do čtvrtfinále v Marseille a dokonce do semifinále se probojoval na trávě v Nottinghamu. Tento úspěch však letos neobhájil, jelikož hned v prvním kole narazil na obhájce titulu - Iva Karloviče. Na Wimbledonu se rovněž loučil hned v úvodu, když byl nad jeho síly právě Clement, kterému, jak už bylo zmíněno, nyní porážku vrátil.

I přes to je dnes Bjorkman naprostým outsiderem zápasu a vsadit si tak na něj můžete s vysokým kursem 5.95. Věříte-li naopak ve vítězství favorita, pak si vsaďte u bwin na Blaka s kursem 1.06.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články