Hlavní obsah

Porazí konečně Kiefer neoblíbeného Blaka?

Turnaj série Masters v kanadském Torontu se nám přehoupl do druhé poloviny a jde tak do tuhého. Dnes jsou na programu čtvrtfinálové souboje, mezi nimiž figuruje i duel Jamese Blaka s Nicolasem Kieferem.

Článek

Papírovým favoritem je v žebříčku lépe postavený Američan, který Kiefera dokázal porazit už v roce 2002 ve vídeňské hale. Druhý Němcův skalp si připsal o tři roky později v Los Angeles a ani loňský souboj v Cincinnati neměl jiného vírtěze.

Nicolas Kiefer tak má dnes co napravovat a rozhodně není bez šance. Už 31letý Němec patří dlouhá léta ke světové tenisové elitě, i když už určitě začíná pomalu pokukovat po tenisovém důchodu. Přesto stále patří do Top 50 a dokáže udělat zajímavý výsledek. To letos potvrdil v Miami, kde dokráčel do 3. kola, v němž podlehl ve třech setech Nadalovi. Ještě lépe si vedl na stejně prestižním podniku v Hamburku, když před domácími fanoušky prohrál až ve čtvrtfinále se Seppim.

Netrvalo dlouho a podíval se dokonce o kolo dále a mohlo to dopadnout ještě lépe, kdyby v semifinále turnaje v Halle nenarazil na Federera. Slušný tenis hrál i na Wimbledonu, ale ve třetím kole prohrál opět s Nadalem. V Torontu ani na jednoho z těchto soupeřů prozatím nenarazil, čehož náležitě využil a výhry s Fishem, Davyděnkem a Južným ho posunuly do čtvrtfinále.

Přerušit Kieferovu cestu dnes může James Blake. Současná světová osmička však letos narozdíl od loňska na turnajový titul stále nedosáhla a neobhájila tak ani své úspěchy ze Sydney z posledních dvou let. Blakovi se ale dařilo v Delray Beach, kde prohrál až ve finále překvapivě s Japoncem Nišikorim. „Gratuluji Keiovi k vítězství. Celý týden hrál ve výborné formě a myslím, že má velký potenciál,“ konstatoval po finálové porážce sympatický Američan, který si o pár měsíců později zahrál i finále v Houstonu.

Kromě zmíněných úspěchů si Blake vedl dobře v Melbourne, San Jose, Indian Wells, Miami a Římě, kde shodně dokráčel do čtvrtfinále. Na grandslamech sice neuspěl, ale v Halle a Indianapolis si zahrál semifinále. Z těchto výsledků je patrné, že má velmi slušnou momentální formu, což prozatím dokazuje i v Torontu, kde už porazil Bjorkmana a Tursunova.

Na výhru Blaka vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.46. O dva roky starší Kiefer je podle bookmakerů outsiderem a vsadit si na něj můžete s kursem 2.35.

Reklama