Hlavní obsah

Chimki hostí Nalčik

Většina duelů 15. kola nejvyšší ruské fotbalové soutěže je na programu až zítra, ale už dnes se odehraje předehrávka, kterou obstará momentálně poslední Chimki a šestý Spartak Nalčik.

Ilustrační obrázek

Článek

Chimki loni skončily v poklidném středu tabulky na devátém místě. Letos to s nimi nevypadá ale vůbec dobře, když ze čtrnácti odehraných utkání slavily vítězství pouze jednou. V závěru dubna se týmu z Moskevské oblasti podařilo zdolat aktuálního zaměstnavatele Jana Kollera, Samaru.

Od té doby posbírali domácí pouhopouhé tři body. Ještě před přestávkou kvůli Euru Chimki remizovali s Lokomotivem Moskva a po pauze hráli 1:1 na půdě čtrnáctého Vladivostoku. Následně svěřenci ukrajinského trenéra Yurana podlehli 1:4 obhájcům prvenství z Petrohradu a naposled nevyzráli na Tomsk. Jediný fakt, který může domácí celek těšit, je jeho vzájemná bilance s Nalčikem. Ten Chimki loni doma dokonce porazili a na stadionu soupeře uhráli remízu.

Spartak Nalčik skončil uplynulou sezonu v druhé polovině tabulky, ale letos se senzačně drží na šesté příčce se ztrátou jediného bodu na čtvrtý Lokomotiv Moskva. Od začátku května dokázali hosté zdolat postupně Vladivostok, Rubin Kazaň, Jaroslavl a před dvěma týdny si Nalčik připsal cenný skalp Zenitu Petrohrad. Ten na vlastním stadionu utrpěl hořkou porážku 3:4. Poslední dva zápasy Spartaku ale příliš nevyšly. Až gól z 90. minuty rozhodl o jejich prohře s Tomskem a naposled Spalčik doma remizoval se Samarou.

Bookmakeři bwinu o věří ve výhodu domácího prostředí. Na výhru Chimki totiž vypsali kurs 2.45 a na tříbodový zisk Nalčiku určili lákavý kurs 2.80. Pokud si myslíte, že tento duel nenajde vítěze, využijte kursu 2.90.

Reklama