Hlavní obsah

Dynamo i Zenit potřebují vyhrát

Rozhodně jeden z nejzajímavějších soubojů patnáctého kola ruské Premier Ligy nabízí souboj Dynama Moskva a Zenitu Petrohrad. Oběma týmům poslední utkání příliš nevyšla, a tak si nyní chtějí spravit chuť.

Článek

Domácí Dynamo se momentálně drží na velmi slušné třetí příčce s odstupem čtyř bodů na vedoucí Rubin Kazaň. Loni šestý celek nejvyšší ruské soutěže začal novou sezonu sérií šesti utkání bez porážky a v posledním duelu před Eurem zdolal Těrek Groznyj. Po pauze porazili svěřenci trenéra Kobeleva v derby CSKA a uspěli i proti dalšímu soupeři z hlavního města Ruska Lokomotivu. Ten si odnesl jasnou porážku, na které se jednou brankou podílel i Alexandr Keržakov.

„Za Zenit jsem nastupoval dlouhou dobu a bylo by to pro mě speciální utkání. Nyní jsem v Dynamu a odvedu maximum pro svůj současný klub. Na minulost v Petrohradě musím zapomenout,“ říká útočník Keržakov, který kvůli zranění nenastoupil naposled proti Vladivostoku a jeho start není jistý ani dnes. Jeho absence však hned byla znát a Dynamo čtrnáctému celku tabulky podlehlo po brance z 90. minuty 0:1.

„Andrej Kobelev je jedním z nejúspěšnějších mladých trenérů. V Dynamu už pracuje dlouhou dobu a tým se pod jeho vedením stále zlepšuje,“ dodává 25letý forvard, který se do Ruska vrátil ze španělské Sevilly.

Aktuálně desátý Zenit jistě rád vzpomíná na poslední utkání s moskevským celkem, který loni v Ruském poháru rozstřílel 9:3. Hosté prožívají po nevydařeném vstupu do sezony velmi krušné období a jejich dnešní duel bude v tomto měsíci v pořadí již sedmým. Výsledky úřadujících mistrů jsou doslova jako na houpačce. Po vítězství vždy následuje prohra nebo remíza. To se potvrdilo, když svěřenci trenéra Advocaata remizovali ve Vladivostoku, následně zdolali Perm a ve středu remizovali s Lokomotivem Moskva.

Na vítězství Dynama Moskva vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.00 rovné a ve stejném kursu si můžete vsadit i na remízu. Pokud si myslíte, že poslední vítěz Poháru UEFA z Petrohradu uspěje, vsaďte si na jeho výhru v kursu 2.25.

Reklama