Hlavní obsah

Poradí si Němci i s Itálií?

Eurotip.cz

Dnes v podvečer vyvrcholí na Střelnici v Jablonci nad Nisou mistrovství Evropy hráčů do 19let. Pod dohledem skotského rozhodčího Williama Colluma se o titul poperou zatím suverénní Němci s mladými Italy.

Článek

V této věkové kategorii se z celkového prvenství radovala Itálie naposled v roce 2003 v Lichtenštejnsku. Naši západní sousedé získali titul naposled v roce 1986 ještě pod hlavičkou státu Východního Německa. Stříbrné medaile ale získali v roce 2002, když ve finále nestačili na Španělsko.

Itálie na úvod šampionátu remizovala 1:1 s Řeckem a s Anglií hrála bez branek. Postup do semifinále jí tak mohl zajistit úspěch nad Českou republikou. Divoké utkání nabídlo divákům v Mladé Boleslavi 7 branek a italské vítězství 4:3. V semifinále se celek z Apeninského poloostrova střetl s Maďarskem a o jeho výhře rozhodl v 65. minutě argentinský rodák Fernando Forestieri.

„V prvním poločase se nám toho moc nedařilo, což bylo pro mě velké překvapení. Nepoznával jsem svůj tým. O přestávce jsem musel zvýšit hlas a změnit taktiku, což se vyplatilo,“ dodal po postupu do finále trenér Francesco Rocca.

Výběr mladých Němců prošel základní skupinou suverénním způsobem, když zdolal favorizované Španělsko, dále Bulharsko a Maďarsko. Zatím nejtěžší zkouškou byl pro svěřence trenéra Hrubesche semifinálový souboj s Českem. Ten po vyrovnaném průběhu rozhodl těsně před koncem prodloužení střídající útočník Bayeru Leverkusen Richard Sukuta-Pasu.

„S finálovou účastí jsem spokojen. Celý zápas byl krásnou ukázkou mládežnického fotbalu a my jsme si absolutně zasloužili vyhrát. Byli jsme dobře připraveni a splnili náš cíl,“ dodal po výhře nad českou devatenáctkou německý trenér Horst Hrubesch.

Mírným favoritem na výhru je podle sázkové kanceláře bwin výběr Německa s kursem 2.30.Na úspěch Itálie určili bookmakeři kurs 2.85. Pokud si myslíte, že se o vítězi v základní hrací době nerozhodne, využijte kursu 3.10.

Reklama