Hlavní obsah

Zvítězí Nadal na pátém turnaji v řadě?

Je tu konec týdne a s ním také vyvrcholení prestižního turnaje série Masters v Torontu. Nicolas Kiefer změří v posledním utkání síly s Rafaelem Nadalem, který v případě triumfu bude na světovou jedničku Federera ztrácet už jenom 300 bodů.

Článek

Rafael Nadal si po volném postupu z prvního kola poradil s Američanem Levinem, Rusem Andrejevem, nasazenou desítkou Gasquetem a v semifinále ho nezastavil ani ve výborné formě hrající Andy Murray. Britský tenista potrápil světovou dvojku především v první sadě, která skončila až tie-breakem.

„Chci se pokusit zahrát dobrý zápas proti Kieferovi. Nepřemýšlím o postu světové jedničky nebo o US Open, soustředím se na Toronto. Je to první velký turnaj po sezoně na antuce a na trávě a mým cílem je předvést to nejlepší,“ říká 22letý Španěl, který slavil vítězství na posledních turnajích v Hamburku, Roland Garros, v londýnském Queensu a ve Wimbledonu.

Oba tenisté se na okruhu ATP potkali zatím třikrát a všechna utkání stihli v této sezoně. Ani jedno střetnutí neproběhlo na antuce, přesto rodák z Mallorcy nedovolil svému protivníkovi získat ani jeden set.

Nicolas Kiefer se ve svých 31letech probojoval vůbec poprvé do finále turnaje série Masters a na okruhu ATP triumfoval naposled v roce 2000. Dnes německého tenistu čeká rozhodně nejtěžší překážka, ale ani v dosavadním průběhu kanadského turnaje neměl Kiefer snadné soupeře. Postupně přešel přes Američana Fishe, nasazené Rusy Južného s Davyděnkem, Jamese Blaka a v boji o finále si poradil s vítězem posledního turnaje v Indianapolisu Gillesem Simonem.

Aktuálně 37. hráč světa se v semifinále hodně nadřel a zvítězil po téměř třech hodinách. „Byl to hodně vyrovnaný zápas. Simon je navíc momentálně ve skvělé formě. Mám velkou radost, protože jsem nehrál svůj nejlepší tenis. Všechno, co jsem mohl dělat, bylo bojovat o každý bod,“ dodal po třísetové bitvě Nicolas Kiefer, který letos došel zatím nejdále do semifinále v Halle.

Podle bookmakerů bwinu je jasným favoritem Rafael Nadal s kursem na výhru 1.05. Pokud věříte ve vítězství Nicolase Kiefera, vsaďte si na něj v poměrně vysokém kursu 6.30.

Reklama