Hlavní obsah

Štěpánek se utká s Andrejevem

V prvním kole turnaje série Masters v Cincinnati narazí Radek Štěpánek hned na úvod na nepříjemného soupeře. Do cesty se mu postaví Igor Andrejev.

Článek

Radek Štěpánek má s ruským tenistou aktivní bilanci. Poprvé se oba utkali už v roce 2005 v Sydney a rodák z Karviné se radoval z vítězství až po třech setech. Druhá vzájemná konfrontace proběhla letos v rámci Davisova poháru a Andrejev znovu prohrál.

Aktuální česká jednička se hned v úvodu roku probojovala do semifinále v Sydney, kde nestačila na domácího Guccioneho. Na Australian Open Štěpánek vypadl v prvním kole, ale chuť si spravil v San Jose, kde ho až ve finále zastavil Andy Roddick. V závěru února současná světová osmnáctka došla ještě mezi nejlepší čtyři v Memphisu. S turnajem v Indian Wells se 29letý tenista rozloučil ve třetím kole a v Miami ho v osmifinále zdolal James Blake.

V květnu se Štěpánkovi vydařil prestižní podnik v Říme, kde si poradil třeba se světovou jedničkou Federerem a jeho pouť turnajem skončila až v semifinále. Na Roland Garros se stal Štěpánkovi osudným v osmifinále David Ferrer a na dvorcích All England Clubu se loučil po prohře s Rusem Južným. Poslední turnaj se rodákovi z Karviné vůbec nevydařil. V Torontu se poroučel už v prvním kole.

Igor Andrejev nevkročil do sezony na turnajích v Sydney a Dauhá zrovna pravou nohou a na úvodním grand slamu v Melbourne skončil ve třetím kole. Na sklonku února vypadl 26. hráč světa ve čtvrtfinále v Buenos Aires, kde nestačil na Jose Acasusa. V Dubaji vystavil 25letému tenistovi mezi posledními osmi stopku Srb Novak Djokovič. V závěru března se ruský tenista probojoval až do čtvrtfinále podniku v Miami a ve stejné fázi vypadl i na dalším turnaji série Masters v Monte Carlu, kde podlehl Nikolaji Davyděnkovi.

V Římě se rodák z Moskvy podobného výsledku nedočkal, ale dostal se alespoň do třetího kola, kde ho podruhé v sezoně zastavil SDjokovič. Ve Wimbledonu skončil už ve druhém kole, ale následně se dokázal probojovat do finále turnajů v Gstaadu a Umagu. Minulý týden v Torontu mířil po výhrách nad Monfilsem a Berdychem znovu hodně vysoko, ale na Rafaela Nadala nestačil.

Momentální forma je zřejmě mírně nakloněna na stranu Igora Andrejeva, na jehož vítězství si můžete vsadit v kursu 1.85. Bookmakeři bwinu mírně favorizují Radka Štěpánka s kursem na výhru 1.75.

Reklama