Hlavní obsah

Moyovi se příliš nedaří, zdolá Tipsareviče?

I dnes pokračuje první kolo na tenisovém turnaji ATP Masters v Cincinnati. Španělský veterán Carlos Moya změří vůbec poprvé síly s Jankem Tipsarevičem.

Článek

Carlos Moya má na svém kontě celkem dvacet titulů a kromě šestnácti antukových získal také čtyři na tvrdém povrchu. Prvenství v Cincinnati z roku 2002 proti Lleytonu Hewittovi se řadí mezi ně. Loni na největším turnaji před US Open došel po výhrách nad Nalbandianem či Djokovičem do čtvrtfinále, kde ho znovu zastavil Australan Hewitt.

Na prvním letošním turnaji v indickém Chennai doputovala bývalá světová jednička do semifinále, kde po velkém boji podlehla Rafaelu Nadalovi. Na prvním grand slamu sezony vypadl velký fanoušek fotbalové Mallorcy v prvním kole, ale chuť si spravil v Costa Do Sauipe, když mu až ve finále vystavil stopku krajan Almagro. Další výraznější výsledek si 31letý tenista připsal v květnu na antuce v německém Hamburku, kde vyřadil třeba Marata Safina, ale mezi posledními osmi neodvrátil porážku od světové dvojky Nadala. Na Roland Garros i v Bastadu skončil aktuálně 41. hráč světa v prvním kole, což po čtvrtfinále v Umagu zopakoval i minulý týden v Torontu, kde byl nad jeho síly Tommy Haas.

Janko Tipsarevič na svůj první titul zatím čeká a v dosavadním průběhu sezony se ho nedočkal. Ve třetím kole Australian Open ale svedl velkou bitvu s Rogerem Federerem, kde byl blízko vítězství, ale rozhodující pátou sadu prohrál poměrem 8-10. Následně došel 43. hráč světa do čtvrtfinále v Záhřebu, kde nestačil na Ukrajince Stakhovského. Stejný výsledek si připsal i na challengeru Sunrise, kde podlehl Robinu Haasemu. Jednoznačně nejlepšího počinu sezony dosáhl extravagantní Srb v závěru března v Miami, kde skončil až ve čtvrtfinále na raketě Rusa Davyděnka. Za zmínku ještě stojí jeho účasti ve třetích kolech na turnajích série Masters v Monte Carlu a Hamburku. Na Roland Garros 24letý tenista neuspěl, ale ve Wimbledonu se podíval až do osmifinále. Naposled rodák z Bělehradu skončil stejně jako jeho dnešní soupeř v prvním kole Masters v Kanadě.

Na vítězství Janka Tipsareviče určili bookmakeři bwinu kurs 1.45. Pokud si myslíte, že uspěje Carlos Moya, vsaďte si na něj v kursu 2.37.

Reklama