Hlavní obsah

Wawrinku čeká Johansson

V jednom ze čtyřiadvaceti soubojů prvního kola uvidí diváci v americkém Cincinnati duel favorizovaného Stanislase Wawrinky s o deset let starším veteránem Thomasem Johanssonem. Jedná se o jejich první vzájemný souboj.

Článek

Stanislas Wawrinka o sobě začal dávat výrazněji slyšet už loni, ale letos švýcarská dvojka prožívá jednoznačně nejlepší sezonu v kariéře. Hned na prvním turnaji v katarském Dauhá došlel 23letý tenista až do finále, kde však nestačil na Brita Murrayho. Na Australian Open musel vzdát hned ve druhém kole, ale chuť si spravil postupem do čtvrtfinále v Indian Wells. Na konci dubna v Barceloně skončil rodák z Lausanne v semifinále na raketě Davida Ferrera a o týden později ho v Římě po výhrách nad Safinem, Murrayem či Blakem zastavil až ve finále Novak Djokovič. Na Roland Garros skončila světová desítka ve třetím kole po neúspěšné pětisetové bitvě s Chilanem Gonzalezem. Ve Wimbledonu se švýcarský hráč dostal do osmifinále, po kterém následoval postup mezi nejlepší čtyři v Gstaadu. V Torontu se tenista s českými prarodiči probojoval do třetího kola, kde nestačil potřetí v sezoně na Andy Murrayho.

Už 33letý Thomas Johansson má prozatím odehráno celkem 646 zápasů na okruhu ATP. V Cincinnati se představil již devětkrát, ale kromě čtvrtfinále z roku 1998 zde nijak nezářil. V úvodu letošní sezony došel švédský tenista do čtvrtfinále v Dauhá a alespoň přes dva soupeře přešel i v Miami, kde nestačil na Janka Tipsareviče. Na Roland Garros ani v Halle nepřešel 60. hráč světa přes první kolo, což se mu povedlo v Nottinghamu, kde mu však dva soupeři vzdali. Na posledních třech turnajích skončil švédský veterán vždy ve druhém kole.

Bývalé světové sedmičce Johanssonovi bookmakeři příliš velké šance nedávají. Na jeho vítězství určili vysoký kurs 5.65. Pokud věříte švýcarskému tenistovi Wawrinkovi, vsaďte si na něj u bwinu v kursu 1.07.

Reklama