Hlavní obsah

Haase čeká Monfils

Ve druhém kole tenisového turnaje Masters v Cincinnati s celkovou dotací 2,6 mil. dolarů na sebe narazí Gael Monfils a Tommy Haas. Oba se na okruhu ATP potkali zatím pouze jednou v roce 2006 na antuce v Římě, kde uspěl francouzský tenista.

Článek

Do aktuální sezony nevstoupil Gael Monfils zrovna nejlépe, když na úvodních čtyřech turnajích nedošel dál jak do druhého kola. 21letý však vstupoval do sezony až v březnu, kdy konečně doléčil problémy s kolenem, které ho připravily i o Australian Open. V dubnu na podniku ATP Masters v Monte Carlu mu v osmifinále vystavil stopku Roger Federer. Své ztracené sebevědomí našel pařížský rodák na challengeru v Maroku, kde ve finále zdolal Jeremy Chardyho. Na antuce v Casablance příliš nezářil, ale svůj velký potenciál předvedl v plné kráse na Roland Garros. Tam si na něj nepřišla jména jako Ljubičič nebo Ferrer a jeho pouť turnajem zastavil až v semifinále Roger Federer. Na trávě v Nottinghamu se aktuálně 35. hráč rovněž nepředvedl ve vůbec špatném světle a prohrál až v boji o finále s Ivo Karlovičem. Kvůli problémům s pravým ramenem ale musel vynechat Wimbledon a vrátil se až minulý týden v Kanadě, kde v prvním kole prohrál s Andrejevem.

Zde v Cincinnati si na Monfilse v prvním kole nepřišel na divokou kartu hrající Američan Donald Young. Přes úvodní zápas přešel i Tommy Haas, který vyřadil o poznání těžšího soupeře – nasazenou čtrnáctku Rusa Južného po setech 7-6, 2-6 a 6-4.

Tommy Haas podstoupil na konci loňského kalendářního roku operaci ramene a na úvodních čtyřech turnajích nové sezony nedošel dál jak do druhého kola. Výborně si 30letý tenista vedl na březnovém podniku v Indian Wells, kde vyřadil třeba Roddicka, Verdasca či Murrayho, ale ve čtvrtfinále musel znovu kvůli zranění vzdát Federerovi. Na třetím grand slam sezony už byl světový hráč číslo 42 zcela fit a po výhrách nad Caňasem a Robredem se loučil ve třetím kole. Na betonu v Indianapolisu zastavil rodáka z Hamburku ve čtvrtfinále Gilles Simon a v Torotnu skončil německý tenista ve druhém kole s Rusem Davyděnkem.

Na vítězství Tommy Haase vypsali bookmakeři bwinu kurs 1.50. V úspěch Gaela Monfilse už tolik nevěří s kursem na výhru 2.25.

Reklama