Hlavní obsah

Poradí si Sparta s Tiraspolem?

Eurotip.cz

Fotbalová Sparta si pro novou sezonu stanovila za cíl úspěch na domácí i evropské scéně, tedy mety, na které loni nedosáhla. V cestě do třetího předkola ligy mistrů ji na moderním stánku pro více než čtrnáct tisíc diváků čeká moldavský Šeriff Tiraspol.

Článek

Druhý celek loňského ročníku Gambrinus ligy si připsal na své konto největší letní posilu v podobě Patrika Bergera, který přišel z Aston Villy. Kádr vicemistra navíc vyztužil slovenský obránce Marián Had (Lokomotiv Moskva), záložník Ondřej Kušnír (Žižkov), brankář Blažek a na hostování z Brugg přišel obránce Štěpána Kučeru. Celek z Letné naopak opustili Horváth, Sylvestre nebo David Limberský.

Červencovou přípravu Sparta nezahájila zrovna dobře, když prohrála s Ružomberokem a Kladnem. Poté si připsala tři vítězství a se silným Fenerbahce Istanbul uhrála bezbrankovou remízu. Přesně před týdnem svěřenci trenéra Lavičky prohráli 0:2 s francouzským Rennes a v poslední přípravě zdolali nyní už druholigové Bohemians 3:2.

V brance dostal příležitost Tomáš Grigar, protože gólman Blažek ještě nebyl zcela fit, ale stav jeho zranění se lepší. „Zatím trénuji tak na osmdesát procent. Levý kotník mě trošku bolí pouze při prudkém otočení doleva, nicméně při výkopech a jiných fotbalových činnostech mě neomezuje,“ dodává 27letý brankář.

Na hráče v rudých dresech čeká neznámý soupeř, který však ve své zemi nemá konkurenci. Klub byl založen teprve v roce 1997 a za jeho vznikem stojí společnost Šeriff. Od roku 2001 nevyhrál moldavskou nejvyšší soutěž nikdo jiný, než právě Tiraspol. Ten se pokouší dostat do Ligy mistrů pravidelně, ale vždy skončil v druhém předkole. V první části kvalifikace do milionářské soutěže si domácí poradili s kazašským Atobe.

„V pondělí jsme poprvé viděli kratší video, nečeká nás nic snadného. Hrají rychlý, technický fotbal a v ofenzivě jsou velmi silní. Chceme předvést kvalitní výkon a odvézt si domů dobrý výsledek pro odvetu,“ dodává nový kapitán letenských Patrik Berger.

Bookmakeři bwinu favorizují Spartu s kursem na výhru 1.83. Na vítězství Šeriffu Tiraspol určili kurs 3.70 a na remízu je kurs 3.40.

Reklama