Hlavní obsah

Soderling se utká s Kohlschreiberem

V duelu třetího kola na turnaji Masters v Cincinnati vyzve Robin Soderling Philippa Kohlschreibera. Ten první dva vzájemné zápasy vyhrál. Poprvé v roce 2005 v Hertogenboschi a letos ve čtvrtfinále v Halle.

Článek

Philipp Kohlschreiber odehrál loni zatím svou nejlepší sezonu a připsal si v ní první titul na okruhu ATP na turnaji v Mnichově. V aktuálním ročníku došel do čtvrtfinále v Dauhá a o týden později v Aucklandu slavil druhý triumf v kariéře, když ve finále zdolal Juana Carlose Ferrera. Slušného výsledku dosáhl aktuálně 37. hráč světa i na Australian Open, kde nestačil v osmifinále na Jarkka Nieminena z Finska. V následujícím období se německému tenistovi příliš nedařilo a do třetího kola se dostal jenom v Monte Carlu. Příznivci fotbalového Bayernu Mnichov jistě spravilo náladu účinkování na domácím podniku v Halle, kde až ve finále prohrál s Federererm. S Wimbledonem se 24letý tenista rozloučil už v prvním kole, stejně tak jako minulý týden v Torontu.

V Cincinnati si rodák z Augsburgu zatím poradil s domácím Yanim a Korejcem Junem, kteří se na žebříčku nacházejí až ve třetí stovce. Zato Robin Soderling měl o poznání těžší cestu, ve které pokořil Francouze Benneteaua a překvapivě i nasazenou dvanáctku Tommyho Robreda. V duelu se španělským tenistou nasázel 10 es a svého soupeře ani jednou nepustil k break pointu.

Momentálně nejlepší švédský tenista vstoupil do sezony na výbornou. Nejprve došel do čtvrtfinále v Marseille, následně nestačil až ve finále v Rotterdamu na Llodru a v Memphisu skončil rovněž ve finále, tentokrát ale na raketě Steva Darcise. Ve třetím kole v Miami zastavil 45. hráče žebříčku Roger Federer, stejně tak jako na dalším podniku série Masters v Hamburku. Třetí kolo se 23letému tenistovi stalo osudným také na Roland Garros i v Halle. Ve druhém kole Wimbledonu znovu prohrál s Federerem a na domácí půdě v Bastadu se probojoval do čtvrtfinále. V Torontu Soderling dokázal vyřadit Caňase s Verdascem, ale nad jeho síly byl Novak Djokovič.

Švédský tenista je mírným favoritem tohoto utkání. Na jeho výhru vypsali bookmakeři kurs 1.60. Pokud věříte v postup Philippa Kohlschreibera, vsaďte si na něj u bwinu v kursu 2.05.

Reklama