Hlavní obsah

Karlovič na Federera ještě nikdy nevyzrál

Ve třetím kole probíhajícího turnaje ATP Masters v Cincinnati změří již posedmé síly Roger Federer a Ivo Karlovič. Ten se světovou jedničkou už šestkrát prohrál, ale vždycky to byl vyrovnaný zápas. Vždyť z celkových patnácti odehraných setů skončilo hned devět v tie-breaku. Naposled se oba potkali letos na antuce v Římě.

Článek

Úvod letošního roku nebyl stoprocentně v režii Rogera Federera. Na Australian Open vypadl v semifinále s Novakem Djokovičem a v Dubaji skončil hned v prvním kole. Ani v Indian Wells či Miami si nepřipsal kýžený titul. Ten přišel konečně v polovině dubna v Estorilu, kde Švýcarovi vzdal ve finále Nikolaj Davyděnko. Na dalších antukových podnicích v Monte Carlu a Hamburku předváděl 26letý tenista opět výborný tenis, ale v obou případech se musel ve finále sklonit před Španělem Nadalem. Antukový král ze Španělska se nad svým sokem neslitoval ani na Roland Garros.

Nadvládu na trávě dokazoval rodák z Basileje na turnaji v Halle, kde po výhře nad Kohlschreiberem získal druhý titul sezony. Ve Wimbledonu ale Federer nezvládl rozhodující sadu s Rafaelem Nadalem a pošesté v řadě na dvorcích All England Clubu vyhrát nedokázal. Minulý týden v Kanadě ho v prvním utkání zaskočil Gilles Simon a ve druhém kole zde v Cincinnati ho nemile potrápil domácí Ginepri. Ten po úvodní vyhrané sadě podával v druhém dějství za stavu 6-5 na vítězství v utkání, ale světová jednička prohru odvrátila.

„Hrál jsem vcelku slušně. Jenom jsem nevyužil několika příležitostí. Vývoj byl hodně těžký, ale až dokonce jsem si věřil,“ dodal Federer po utkání druhého kola. Ivo Karlovič po výhře nad Brazilcem Belluccim vyřadil Jose Acasusa.

Aktuální ročník začal chorvatský tenista účastí ve třetím kole v Melbourne a v Rotterdamu nestačil v semifinále na Francouze Llodru. Na následujících turnajích se 208cm vysoký tenista příliš neprosadil a do třetího kola se podíval až na začátku května Římě, kde prohrál se svým dnešním sokem. Na dalším turnaji v Hamburku vypadl rodák ze Záhřebu ve třetím kole s Djokovičem a s Roland Garros se loučil hned v kole prvním. Na trávě v Queensu dokráčela světová dvaadvacítka mezi posledních osm a v Nottinghamu dokonce slavila titul. Ve Wimbledonu, Gsaadu a Umagu nevyhrál chorvatský obr ani jeden zápas.

Na vítězství Rogera Federera určili bookmakeři sázkové kanceláře bwin kurs 1.09. Příliš velké šance naopak nedávají Ivo Karlovičovi s kursem na výhru 5.15.

Reklama