Hlavní obsah

Manchester City je proti Streymuru jasným favoritem

V prvním předkole Poháru UEFA je i devátý celek loňského ročníku Premier league. Ta startuje v polovině srpna a Manchester bere duel s týmem z Faerských ostrovů jako dobrou přípravu. Svého soupeře však nehodlá podcenit. Zápas se odehraje na stadionu celku Barnsley, neboť v Manchesteru vyměňují trávník.

Článek

První duel se odehrál před dvěma týdny na půdě faerského celku. Citizens se v deváté minutě po brance Petrova ujali vedení a svůj náskok zdvojnásobili po půl hodině hry, když se trefil záložník Dietmar Hamann. „Kondice byla hodně odlišná, protože oni jsou již v polovině sezony. Především v prvním poločase jsme hodně drželi balón a hráli ve slušném tempu. Vytvořili jsme si mnoho šancí a vstřelili dvě branky, s čímž můžeme být spokojeni,“ dodal po utkání trenér Manchesteru.

Loňskou sezonu Premier league začali Blues pod vedením trenéra Erikssona ve velkém stylu, ale nastolené tempo po zbytek sezony neudrželi a tak se švédský kouč s týmem rozloučil. Nový ročník zahájili domácí pod vedením bývalého kouče Blackburnu Marka Hughese. Ten už stihl ulovit zajímavou posilu v podobě brazilského útočníka Joa, který přišel z CSKA Moskva a stihl se představit už v úvodním klání prvního předkola. Klub naopak opustili například obránce Sun Jihai (Scheffield United), brankář Isaksson (PSV Eindhoven), Emile Mpenza či Řek Samaras.

Streymur loni skončil v nejvyšší soutěži druhý, ale dokázal zvítězit v ligovém poháru. I v minulé sezoně se mužstvo ze Skandinávie pokoušelo o postup do hlavní soutěže, ale prohrálo hned s prvním soupeřem – finským MyPa. „Byli bychom rádi za velké vítězství, ale spokojíme se i s výsledkem 1:0. Je dobré, že hrajeme v pohárech a na ligu budeme dobře připraveni,“ dodává mladý brankář Citizens Joe Hart, jehož tým v poslední přípravě prohrál 0:1 s Hamburkem.

Na vítězství Manchesteru vypsala sázková kancelář bwin nejnižší možný kurs 1.01. Na výhru Streymuru si můžete vsadit v kursu 26.00 rovné a na remízu je kurs 9.50.

Reklama