Hlavní obsah

Dukla Praha přivítá rezervu Sparty

Už zítra začíná nejvyšší fotbalová soutěž v Česku, Gambrinus liga. Ještě před ní se rozbíhá také druhá liga. Ambiciózní celek Dukla Praha si v prvním utkání zahraje se Spartou B.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Logo Dukla Praha

Článek

Do druhé ligy nakoukla Dukla teprve loni a už nyní se netají ambicemi na postup do Gambrinus ligy. Tam by se ráda dostala během dvou let. V minulé sezoně ale celek z Julisky bojoval jenom o udržení a skončil až na čtrnáctém místě.

Domácí hodně obměnili kádr a přišlo nejedno zvučné jméno. Z Ružomberoku přišel 38letý zkušený obránce Jiří Novotný. Z hostování v rakouském Klagenfurtu místo do Jablonce zamířil útočník Luděk Zelenka právě na Julisku. Mezi další posily se zařadil třeba forvard Michal Kolomazník (Unterhaching) nebo Patrik Gedeon.

„Příprava byla příliš krátká, než abychom vstoupili do druhé ligy jako suveréni. Podmínky sice máme skvostné, ale přece jen budeme potřebovat čas, aby si sestava sedla a mužstvo se sehrálo,“ krotí optimismus trenér Günter Bittengel, jehož tým má nového sponzora, sázkovou kancelář bwin, která dříve podporovala fotbal v Liberci.

Sparta B loni s náskokem čtyř bodů zvítězila v třetí nejvyšší soutěži ČFL a po roce si znovu zahraje druhou ligu. V té budou mít mladé naděje Sparty hodně těžkou úlohu. „Celou základní jedenáctku v hlavě teď ještě určitě nemám. Přiznám se, že váhám na více místech,“ říká trenér Zdeněk Svoboda, jehož tým v poslední přípravě prohrál s Českými Budějovicemi. „Prakticky jsme si nevytvořili gólovou příležitost, naopak v defenzivě máme stále mezery. Projevil se rozdíl mezi první a druhou ligou,“ dodal kouč Svoboda.

Bookmakeři sázkové kanceláře bwin mírně favorizují domácí Duklu s kursem na výhru 2.30. Na vítězství Sparty B je kurs 3.00 rovné a na remízu si můžete vsadit v kursu 2.90.

Reklama