Hlavní obsah

Postoupí Murray podruhé v řadě do semifinále?

Jako první uvidí diváci na turnaji v Cincinnati s celkovou dotací 2,6 mil. dolarů čtvrtfinálový souboj Carlose Moyi s Andy Murrayem. Oba hráči proti sobě nastoupili zatím pouze jednou. V roce 2006 v Kanadě zvítězil skotský tenista.

Článek

Na prvním letošním turnaji v indickém Chennai doputoval Carlos Moya do semifinále, kde po velkém boji podlehl Rafaelu Nadalovi. Na prvním grand slamu sezony vypadl vítěz z Cincinnati 2002 v prvním kole, ale chuť si spravil v Costa Do Sauipe, když mu až ve finále vystavil stopku krajan Almagro. Další výraznější výsledek si 31letý tenista připsal v květnu na antuce v německém Hamburku, kde vyřadil třeba Marata Safina, ale mezi posledními osmi neodvrátil porážku od světové dvojky Nadala. Na Roland Garros i v Bastadu skončil aktuálně 41. hráč světa v prvním kole, což po čtvrtfinále v Umagu zopakoval i minulý týden v Torontu, kde byl nad jeho síly Tommy Haas.

V prvním kole v Cincinnati vyřadil Moya Srba Tipsareviče. Ve druhém utkání zdolal španělský veterán Nikolaje Davyděnka, když ve středu byl jejich zápas přerušen a dva rozhodující sety se odehrály včera. Jenom o dvě hodiny později nastoupil španělský tenista proti Igoru Andrejevovi a v nejteplejší části dne zvítězil po setech 6-4 a 7-6. Možné únavy svého soupeře bude chtít využít Andy Murray. Ten si zde zatím poradil s domácím Querreyem a Rusem Tursunovem.

Do aktuálního ročníku vstoupil skotský tenista vítězstvím na turnaji v Dauhá, kde si ve finále poradil se Švýcarem Wawrinkou. Nejlepší ostrovní hráč vypadl na Australian Open hned v prvním kole, ale na turnaji v Marseille opět triumfoval. Na podniku ATP Masters v Hamburku vypadl ve třetím kole s Rafaelem Nadalem a ve stejné fázi se poroučel i na Roland Garros, kde nestačil na Nicolase Almagra. V Queensu musela světová devítka vzdát čtvrtfinálový duel s Andy Roddickem a mezi posledních osm se propracovala i ve slavném Wimbledonu. Tam 21letého tenistu zastavil Rafael Nadal, stejně tak jako minulý týden v semifinále v Torontu. Tam Murray přitom nehrál vůbec špatně a vyřadil Švýcara Wawrinku nebo Novaka Djokoviče.

Jasného adepta na postup do semifinále vidí bookmakeři v Andy Murraym s kursem na výhru 1.15. Na vítězství Carlose Moyi vypsala sázková kancelář bwin kurs 4.12.

Reklama