Hlavní obsah

Baník začne sezonu proti Kladnu

Eurotip.cz

Po loňském třetím místu vstupuje Baník Ostrava do sezony se znovu vysokými ambicemi. Jako první soupeř se mu do cesty postaví v minulém ročníku čtrnácté Kladno.

Článek

Domácí příliš mnoho změn přes přestávku neprovedli, ale udrželi třeba útočníka Václava Svěrkoše, ke kterému přišla ze Slavie staronová akvizice v podobě útočníka Davida Střihavky. „I kdyby pro něj nakonec přišla atraktivní nabídka, měli bychom být silnější,“ říká generální manažer Verner Lička na adresu reprezentačního útočníka. Z mise na Britských ostrovech, konkrétně ze Southamptonu, se vrátil ofenzivní záložník Mario Lička. Do maďarského Temešváru naopak zamířil útočník Magera, do Levski Sofia odešel obránce Bystroň a do Brna další bek Petr Čoupek.

V přípravě odehrál Baník jedenáct utkání, v nichž především se zahraničními soupeři měl problémy. Nestačil na Slask Wroclaw či silný Panathinaikos. Naposled změřili svěřenci trenéra Večeři síly s Púchovem, který zdolali jasně 3:0 a do listiny střelců se zapsali útočníci Střihavka se Svěrkošem. „Každé utkání přípravy chcete samozřejmě vyhrát, jenže my brali výsledky spíš druhotně. Opravdu věřím, že jsme na ligu připraveni,“ dodává pozitivně naladěný trenér Večeřa.

Na jaře Ostrava Kladno rozstřílela 4:1. Středočeši ale loni na podzim dokázali před vlastními fanoušky svého soupeře porazit 3:0 a v prvním utkání sezony se nechtějí předvést ve špatném světle. Hosté odehráli devět přátelských utkání, v nichž se jim velmi dařilo. Svěřenci trenéra Hřídele uhráli hned na úvod remízu s mistrovskou Slavií, zdolali dvakrát Most a 4:0 rozstříleli Jihlavu. V poslední generálce na ligu zavítalo Kladno pod Ještěd, kde v utkání s Libercem proti sobě nastoupili nejsilnější sestavy. Výhru 1:0 si zásluhou branky Šislera nakonec odvezli hosté.

„Pokud se nám podaří navázat na dobré výsledky z přípravných utkání, můžeme pomýšlet i na vyšší příčky než je boj o záchranu. Do Ostravy se těšíme, i když víme, že to nebude snadné. Ale samozřejmě tam chceme bodovat,“ dodává trenér Martin Hřídel.

Na vítězství Baníku Ostrava vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.35. Na úspěch Kladna si můžete vsadit ve vysokém kursu 7.50. Pokud si myslíte, že utkání skončí remízou, je tu pro vás kurs 4.25.

Reklama