Hlavní obsah

Djokovič ve finále v Cincinnati proti Murrayovi

Už dnes večer pozná tenisový turnaj ATP Masters v Cincinnati svého vítěze. Ve finále se však nepředstaví Roger Federer ani nastupující světová jednička Rafael Nadal. O pohár pro vítěze se v šestém vzájemném utkání poperou Novak Djokovič a Andy Murray.

Článek

V prvních třech měřeních sil na tvrdém povrchu vyhrál Novak Djokovič, který se z vítězství radoval i letos na antuce v Monte Carlu. Minulý týden na Rogers Cupu však poprvé uspěl Andy Murray.

Srbský tenista vyřadil po volném postupu z prvního kola Simona Bolelliho, následně si poradil s dalším Italem Seppim a nezastavil ho ani talentovaný Lotyš Ernests Gulbis. V semifinále si Djokovič poradil po setech 6-1 a 7-5 s brzy novou světovou jedničkou Nadalem, který neodehrál příliš vydařený zápas.

„Nikdo není nepřemožitelný, ale zdálo se, že Nadal v nejbližší době přemožitele nenajde. Soustředil jsem se jenom na svou hru. Měl jsem v plánu rychlý start a vyšlo to,“ dodal po utkání rodák z Bělehradu, který ukončil Nadalovu 32zápasovou neporazitelnost. Do souboje se španělským tenistou navíc dle svého plánu vstoupil opravdu skvěle, když získal prvních pět her a celou úvodní sadu za méně než půl hodiny.

Světová trojka už letos kromě Australian Open triumfovala také na Masters v Indian Wells či Římě. Zato na Andy Murrayho čeká dnes jeho vůbec první finále turnaji série Masters v kariéře. V průběhu turnaje skotský tenista dokazoval svou výbornou fazonu z posledních týdnů, kde došel do čtvrtfinále v Queensu, Wimbledonu a semifinále v Torontu. V průběhu turnaje v Cincinnati zdolal skotský tenista domácího Querreye, Rusa Tursunova, veterána Moyu a v semifinále si poradil s chorvatským obrem Ivo Karlovičem. Díky této výhře se aktuální světová devítka posune už na šestou příčku žebříčku ATP, čímž dosáhne svého životního maxima.

„Jeho servis je pochopitelně perfektní, ale v předchozích dvou zápasech jsem ho dokázal přečíst. Dnes jsem udělal to samé. Navíc se mi povedlo pár pěkných lobů,“ okomentoval Murray výhru nad Chorvatem Karlovičem.

Bookmakeři bwinu favorizují Novaka Djokoviče s kursem na výhru 1.25. Na vítězství Andy Murrayho je kurs 3.20.

Reklama