Hlavní obsah

Slavia začíná boj o obhajobu titulu

Po více jak dvouměsíční pauze startuje česká Gambrinus liga, která hned v úvodním kole nenabídla jen včerejší šlágr Sparty s Boleslaví, ale také naservíruje pikantní televizní duel v Liberci. Pod Ještěd totiž míří pražská Slavia, která letos po 12 letech obhajuje mistrovský titul a o motivaci tak má bezesporu postaráno.

Článek

Uspět však rozhodně chce i Liberec, který loni zažil neskutečně špatný start do sezony, ale na jaře i díky posile Andreji Keričovi Slovan povyskočil v tabulce na konečnou šestou příčku. Uspěl navíc v domácím poháru a probojoval se tak do druhého předkola Poháru UEFA, v němž změří síly se slovenskou Žilinou.

Nyní však myšlenky Liberce směřují k úvodnímu kolu Gambrinus ligy a konkrétně celku pražské Slavie. „Je to pro nás nejlepší los, jaký jsme mohli do prvního kola dostat. Stejně bychom na Slavii na podzim někdy narazili. Tenhle zápas bude na úvod ligy hodně sledovaný a když se nám povede výsledkově i herně, tak nám to psychicky hodně pomůže. Motivace bude pro nás hned v úvodním kole ta nejvyšší, a to je dobře. Všichni už se na zápas moc těšíme, věříme, že přijde hodně lidí a bude výborná atmosféra,“ myslí si brankář Severočechů Zdeněk Zlámal.

V sestavě Slovanu by se měla dnes objevit i poslední posila, která do řad Severočechů zamířila a to Jaroslav Dittrich, jehož pustila na hostování Mladá Boleslav. Už dříve posílil tým Chorvat Lovre Vulin a svůj um by mohl předvést i Jan Blažek, který se na sever Čech vrátil z půlročního hostování právě ve Slavii. Stejně tak se vrátil i Daniel Pudil, ale levonohý záložník krátce na to zamířil do belgického Genku. Kariéru navíc ukončil zkušený Radek Bejbl a na libereckém pažitu se dnes neobjeví ani Peter Šinglár, který zamířil do Wisly Krakov.

Liberec v přípravě překvapil především výhrou s Hamburkem, v poslední generálce však podlehl Kladnu. Pražská Slavia porazila rovněž jednoho zajímavého soupeře a to reprezentaci Íránu, když jedinou branku zápasu vstřelil Černý.

S přípravou mohl být trenér Karel Jarolím spokojen i proto, že kopačky stále nepověsil na hřebík Vladimír Šmicer, jehož zkušenosti by mohly hrát výraznou roli i v boji o Ligu mistrů, ve kterém narazí Sešívaní na italskou Fiorentinu. Posilou pro Slavii by měli být chorvatský obránce Ronald Šiklič či Ital Gianluca Litteri, který přišel na roční hostování z Interu Milán. Slavný italský velkoklub pustil navíc na přestup Tijaniho Belaida a stejný krok udělalo Slovácko s Milanem Ivanou.

Slavia tak vstupuje do nové sezony s nabitým kádrem, který se bude prát o Ligu mistrů i obhajobu titulu. Důležitý je jistě start a ten si Sešívaní dnes odbudou v Liberci. „Nemůžeme mít jiné cíle než je obhajoba titulu, nic jiného by asi nebylo na místě. Samozřejmě víme, že mužstev s podobnými ambicemi je více. Ale věřím tomu, že už v přípravném období jsme udělali všechno pro to, aby to pro nás dobře dopadlo. Ale liga je dlouhodobá soutěž, mohou přijít zranění a tak dále. Myslím si, že jsme připraveni na to, abychom pro obhajobu udělali maximum,“ myslí si kouč Jarolím.

Jestliže budete dnes hledat utkání s favoritem, tak právě toto utkání do vašeho výběru nepatří. Na vítězství Liberce vypsali bookmakeři společnosti bwin stejný kurs jako na výhru Slavie - 2.60. Na remízu si můžete vsadit s kursem 2.95.

Reklama