Hlavní obsah

Teplice zahájí sezonu s Budějovicemi

Po včerejších čtyřech zahajovacích utkáních nového ročníku fotbalové Gambrinus ligy jsou dnes na programu další tři duely. Kromě večerního souboje mistrovské Slavie s Libercem a duelu Příbrami s Brnem uvidí diváci na Stínadlech zápas mezi Teplicemi a Českými Budějovicemi.

Článek

Minulý rok zdolali žlutomodří svého dnešního soupeře doma jasně 4:2, když hattrick zaznamenal veterán Pavel Verbíř a jednu branku přidal Martin Fenin. Na jaře v Budějovicích to už byla jiná písnička a Jihočeši vyhráli brankou Jana Svátka 1:0.

Teplice se loni už podruhé neprobojovaly do evropských pohárů, když skončili na páté příčce se ztrátou pouhých dvou bodů na třetí Ostravu. Letos by se celek ze západních Čech znovu rád pohyboval na špici ligy. „Ambice Teplic sahaly vždycky k nejvyšším metám. Klub by se měl pohybovat vždy ve špičce, mezi pěti šesti kluby v Česku. To by mělo zůstat i nadále,“ říká nový trenér domácích Jiří Plíšek, který nahradil u týmu Petra Radu.

Domácím poslední příprava vyšla na výbornou. Nejprve zdolali Spartu Krč, poté Sokolov a naposled 7:0 Králův Dvůr. Hattrick navíc zaznamenal Tomáš Jun, který je už kmenovým hráčem Teplic, stejně tak jako Štěpán Vachoušek, který v létě přišel z Austrie Vídeň. „Doufám, že jsem se už nevystřílel, důležitá totiž bude liga," říká 25letý forvard.

I hosté nezůstali v přestupovém období pasivní a do kádru loni třináctého celku tabulky přišli z Boleslavi Jan Riegel, Tomáš Sedláček, z Liberce Brazilec Hudson a z Teplic záložník Petr Benát. Kvůli zraněním do dnešního utkání ale nevyběhnou obránci Hunal s Homoláčem.

„Do Teplic pochopitelně pojedeme s velkou pokorou, ale přesto si uvědomujeme svou sílu a budeme chtít navázat na dobré výkony z posledních přípravných zápasů. Můžeme klidně získat i body,“ říká trenér hostí Kmoch.

Na vítězství Teplic vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.50. Na výhru Českých Budějovic si můžete vsadit ve vysokém kursu 6.00 rovné a na remízu je kurs 3.60.

Reklama