Hlavní obsah

Bohemians hostí Olomouc

Jako poslední vstoupí do sezony celky Bohemians a Olomouce. Zápas se odehraje na stadionu Viktorie Žižkov, kde najdou Střížkovští azyl pro všechna domácí utkání.

Článek

Olomouc svůj kádr před novou sezonou příliš neobměnila. Přišli pouze útočník Ordoš z Bohemians 1905, a z hostování ve Vítkovicích se vrátil záložník Martin Pulkert. Odešel naopak třeba Tomáš Randa (Slovácko), Brazilec Bueno a jako host do Bohemians 1905 přišel Lukáš Hartig.

V posledních přípravných utkáních celek z Hané remizoval 0:0 v Třinci a v generálce na ligu si poradil s třetiligovým Letohradem 3:0. O branky se postaral Ordoš a dvě přidal český reprezentační obránce do 19let Jakub Heidenreich. „Kluci si pohodovým vítězstvím zvedli náladu i sebevědomí. Věřím, že náš tým bude pokračovat v dobré defenzivě a od nové sezony přidá více snažení, kvality i efektivity směrem dopředu,“ říká 34letý trenér Zdeněk Psotka, který kvůli zraněním musí se svých plánů vyřadit stopera Martina Hudce a záložníka Ladislava Onofreje. Mimo hru je i Jakub Petr, Vojtěch Štěpán a zcela fit není ani Brazilec Daniel Rossi.

Proti loni jedenáctému celku Gambrinus ligy vyběhne vítěz minulého ročníku druhé nejvyšší soutěže Bohemians Praha. Ti skončili na prvním místě jen těsně před Příbramí, Opavou a Hradcem Králové. Domácí mužstvo patří k outsiderům soutěže, ale do svého kádru přivedlo zkušené borce. Z rakouského Shwandorfu přišel střelec 55 ligových branek Marek Kincl a z Hradce Králové zkušený Martin Zbončák. Na půlroční hostování přišel do klubu navíc mladý reprezentační útočník do 19let Jan Vošahlík.

„Jsme šťastní, že jsme postoupili. Postup z třetí ligy do první byl velmi rychlý, nyní bude záležet, jak se s tím vypořádáme,“ říká předseda představenstva domácích Karel Kapr. Bohemians se zároveň vcelku vydařila příprava, ve které svěřenci trenéra Luboše Urbana ani jednou neprohráli. „Hrají útočný, běhavý fotbal, jejich ofenzivní hráči dokážou být nebezpeční,“ dodává na adresu Bohemians trenér Olomouce Psotka.

V tomto utkání bookmakeři marně hledali favorita. Na vítězství obou týmů vypsali shodný kurs 2.50. Na remízu si u bwinu můžete vsadit v obligátním kursu 3.20.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články