Hlavní obsah

Safin vyzve Isnera

Začíná nový týden a s ním poslední podnik před Olympijským turnajem v Pekingu. V Los Angeles čeká na hráče dotace 475 000 dolarů. V prvním kole změří vůbec poprvé síly Marat Safin a Američan John Isner.

Foto: Internet

Marat Safin

Článek

Marat Safin loni nedokázal udržet konstantní formu a jeho nejlepšími výsledky bylo jedno semifinále a tři čtvrtfinále. Letos se ruskému tenistovi už od začátku roku příliš nedařilo. Na Australian Open vypadl 38. hráč světa ve druhém kole a ani na dalších podnicích se bývalá světová jednička nedokázala prosadit. 28letý tenista si spravil alespoň trochu chuť v Davis Cupu, kde nečekaně zdolal Čechy Berdycha i Dlouhého.

Ve Valencii i Monte Carlu nepřešel přes druhé kolo, ale naději mu daly turnaje v Mnichově či Hamburku, kde došel vždy do třetího kola. V kole druhém na Roland Garros vyřadil emotivního Rusa jeho krajan Nikolaj Davyděnko a ve stejné fázi skončil i na turnaji v Queensu. Parádní formu měl rodák z Moskvy ve Wimbledonu, kde vyřadil třeba Djokoviče, Wawrinku či Lopeze a skončil až v semifinále na raketě Rogera Federera. V Bastadu ani v Kanadě ale Safin opět nezářil a vypadl vždy ve druhém utkání.

Proti nevyzpitatelnému Rusovi se dnes postaví John Isner. Ten se loni probojoval až do finále turnaje ve Washingtonu, kde nestačil na Andyho Roddicka. Letos se mu nic podobného nepodařilo, ale před měsícem dokázal spolu s Mardy Fishem triumfovat v deblu na turnaji v Newportu. Hned v úvodu sezony se 23letý tenista probojoval do čtvrtfinále v San Jose a do druhého kola nahlédl v Las Vegas a v Indian Wells. Přes jednoho soupeře dokázal 205 centimetrů vysoký tenista přejít ještě Poertschachu a v Queensu. Naposled se 107. hráč žebříčku ATP představil v Indianapolisu, kde na svém oblíbeném betonu vyřadil krajana Kendricka, ale vzápětí vypadl s Tommy Haasem.

Podle bookmakerů bwinu je favoritem na výhru Marat Safin s kursem na výhru 1.35. Na vítězství domácího Johna Isnera si můžete vsadit v kursu 2.70.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články