Hlavní obsah

Fish na úvod proti Fallovi

V prvním kole tenisového turnaje v Los Angeles vyzve v prvním vzájemném souboji domácí Mardy Fish Kolumbijce Alejandra Fallu. Vítěz tohoto duelu se ve druhém kole utká s vítězem souboje Spadea – Grosjean.

Článek

V loňské sezoně skončil Mardy Fish znovu v elitní padesátce žebříčku ATP, když si vytvořil své grandslamové maximum ve čtvrtfinále Australian Open. Na prvním grand slamu aktuální sezony došel v Melbourne do třetího kola, kde ho zastavil Jarkko Nieminen. Aktuálně 43. hráč světa se v únoru probojoval ještě do čtvrtfinále podniků v Delray Beach a San Jose, kde nestačil na krajana Roddicka, stejně tak jako ve druhém utkání v Memphisu.

Rozhodně nejlepší vystoupení předvedl 26letý tenista na březnovém podniku ATP Masters v Indian Wells, kde porazil hráče jako Andrejev, Davyděnko, Hewitt či Federer a skončil až ve finále na raketě Novaka Djokoviče. Na antuce v Houstonu se rodák z Minnesoty dostal do čtvrtfinále, ale na Roland Garros vypadl už ve druhém kole a v Queensu skončil ve třetím kole znovu s Andy Roddickem. Na čtyřech následujících turnajích včetně Cincinnati nedokázal americký tenista projít přes první kolo.

Alejandro Falla skončil v minulém ročníku v elitní stovce tenistů světa, což se od roku 1982 žádnému kolumbijskému tenistovi nepovedlo. Celkem zvítězil ve čtrnácti utkáních a nejdále došel do semifinále v Lyonu. Momentálně jeho bilance není až tolik lichotivá. Od začátku roku dokázal 121. hráč světa zvítězit v pouhých šesti duelech. Zřejmě nejlepším umístěním 24letého hráče je červencové čtvrtfinále challengeru v Bogotě.

Na vítězství Mardy Fishe vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.28. Pokud věříte Kolumbijci Alejandru Fallovi, vsaďte si na jeho postup do druhého kola v kursu 3.03.

Reklama