Hlavní obsah

Grosjean se Spadeou letos podruhé

I dnes pokračuje tenisový turnaj v Los Angeles zápasy prvního kola. Sebastien Grosjean odehraje letos druhý a celkově již šestý zápas proti Vincentu Spadeovi. Poprvé se oba zkušení tenisté potkali již v roce 1999 v Indianapolisu, kde zvítězil americký hráč. Jeho francouzský kolega zvítězil v následujících třech utkáních. Naposled letos v Adelaide ale slavil vítězství opět Vincent Spadea.

Článek

Před šesti lety patřil Sebastien Grosjean ke světové špičce a v roce 2002 dosáhl také svého zatím nejlepšího umístění na žebříčku ATP, čtvrtého místa. Letos se však rodákovi z Marseille příliš nevede. Na svém prvním turnaji v Adelaide vypadl 68. hráč světa hned v prvním kole, ale následně dokráčel do čtvrtfinále v Sydney, kde se musel sklonit před uměním Rusa Tursunova. Na Australian Open skončil ve třetím kole na raketě Jamese Blaka. Na třech následujících podnicích vypadl francouzský tenista hned v prvním kole. Chuť si tak spravil na březnovém slušně obsazeném challengeru Sunrise na Floridě, kde prohrál až ve finále s Robinem Haasem. Kvůli zranění ramene pak 30letý tenista zmeškal téměř celou antukovou sezonu včetně Roland Garros a na dvorce se vrátil až v londýnském Queensu, kde po výhře nad De Voestem vzdal zápas druhého kola Murraymu a kvůli zranění musel znovu skrečovat i duel druhého kola Wimbledonu proti krajanovi Gasquetovi.

Vincent Spadea se na úvodních turnajích tohoto roku dostal dvakrát do třetího kola. Nejprve v Adelaide a následně na Australian Open, kde americký tenista vyřadil i Radka Štěpánka. Na challengeru v havajské Waikoloe skončil 34letý tenista až ve finále a v Delray Beach se probojoval mezi posledních osm. Od té doby však na turnajích ATP nezískal jediný vítězný zápas, který přišel konečně v červnu v Nottinghamu a hned z toho bylo čtvrtfinále. Po neúspěšném Wimbledonu prošel světový hráč číslo 100 až do semifinále v Newportu, kde podlehl Francouzi Santorovi. Naposled se rodák z Chicaga představil v Indianapolisu, kde se po výhře nad Youngem poroučel po prohře s dalším krajanem Querreyem.

V souboji jedněch z nejstarších hráčů na okruhu věří bookmakeři bwinu více Vincentu Spadeovi s kursem na výhru 1.67. Na vítězství Sebastiena Grosjeana si můžete vsadit v kursu 1.95.

Reklama