Hlavní obsah

Moyovi se proti Malissemu daří

Eurotip.cz

Na tenisovém turnaji v Los Angeles s celkovou dotací 475 000 dolarů se v úvodním kole utkají Carlos Moya a Xavier Malisse. Ve čtyřech vzájemných duelech mezi lety 1999 a 2005 uspěl pokaždé španělský tenista. Podaří se Malissemu dnes poprvé vyhrát?

Článek

Belgický tenista se v Los Angeles představil už celkem pětkrát. Dvakrát zde došel do čtvrtfinále, ale nejúspěšnější bylo zatím jeho první vystoupení v druhém největším městě USA v roce 2001. Tehdy prohrál až v boji o finále s Petem Samprasem.

Carlos Moya podnik v Los Angeles v průběhu své kariéry tak hojně nenavštěvoval a představil se zde pouze před sedmi lety a loučil se hned v prvním kole. Na začátku letošního roku doputoval Carlos Moya do semifinále indickém Chennai, kde po velkém boji podlehl Rafaelu Nadalovi. Na Australian Open vypadl hned v prvním kole, ale chuť si spravil v Costa Do Sauipe, když mu až ve finále vystavil stopku krajan Almagro.

Po třetích kolech v Indian Wells a Miami došel 31letý tenista v německém Hamburku po výhrách nad Rochusem či Safinem až do čtvrtfinále. Na Roland Garros i v Bastadu skončil aktuálně 30. hráč světa v prvním kole, což po čtvrtfinále v Umagu zopakoval i v Torontu, kde byl nad jeho síly Tommy Haas. Minulý týden se španělský veterán prezentoval výbornou formou na turnaji v Cincinnati, kde postupně vyřadil Tipsareviče, Davyděnka a Andrejeva a až mezi posledními osmi nestačil na pozdějšího vítěze Andy Murrayho.

Xavier Malisse nehrál téměř celou loňskou sezonu kvůli zranění pravého zápěstí. Na prvním turnaji letošní sezony v Chennai skončil ve čtvrtfinále s Rusem Južným a v Aucklandu byl v druhém utkání nad jeho síly Nicolas Massu. Ve druhém kole vypadl momentálně až 157. hráč světa i v Indian Wells a do třetího kola nahlédl v Miami, ale dál ho nepustil Radek Štěpánek. Druhé kolo se 28letému tenistovi stalo osudným na trávě v Queensu i ve Wimbledonu. Naposled hrál rodák z Kortrijku na challengerech v kanadském Monctonu, kde slavil triumf a v Lexingtonu musel semifinálový zápas skrečovat.

I vzhledem ke svému žebříčkovému postavení je Carlos Moya jasným favoritem na výhru s kursem 1.23. Na postup Xaviera Malisseho vypsala sázková kancelář bwin kurs 3.35.

Reklama