Hlavní obsah

Haas vyzve Younga

V prvním kole posledního turnaje před Olympijskými hrami v Pekingu, v Los Angeles se utkají Tommy Haas a Donald Young. Oba hráči se doposud na okruhu ATP nepotkali.

Článek

Tommy Haas podstoupil na konci loňského roku operaci ramene a na úvodních čtyřech turnajích nové sezony nedošel dál jak do druhého kola. Výborně si 30letý tenista vedl na březnovém podniku v Indian Wells, kde vyřadil třeba Roddicka, Verdasca či Murrayho, ale ve čtvrtfinále musel znovu kvůli zranění vzdát Federerovi. V Halle skončil německý tenista ve druhém kole s krajanem Kohlschreiberem a na třetím grand slam sezony se světový hráč číslo 40 loučil po výhrách nad Caňasem a Robredem ve třetím kole. Na betonu v Indianapolisu zastavil rodáka z Hamburku ve čtvrtfinále Gilles Simon a v Torontu skončil ve druhém kole s Rusem Davyděnkem. Minulý týden na Masters v Cincinnati vyřadila bývalá světová dvojka Rusa Južného, kvůli problémům se žaludkem mu vzdal Monfils, ale ve třetím kole si Haas nepřišel na Rafaela Nadala.

Proti německému tenistovi se postaví o více než 11 let mladší Donald Young. Jak už napovídá jméno amerického hráče, tak Young patří k nejmladším hráčům na okruhu ATP. V roce 2005 se pyšnil postem světové juniorské jedničky a v témže roce vyhrál juniorské Australian Open. Minulý rok se 99. tenista žebříčku ATP probojoval do pěti finálových zápasů na challengerech, z nichž jeden proměnil ve vítězství. Začátek roku 2008 vypadal pro 19letého tenistu velmi nadějně, když se probojoval do čtvrtfinále v Memphisu a na turnaji série Masters v Indian Wells skončil po výhrách nad Reynoldsem a Lopezem ve třetím kole s Rafaelem Nadalem. Od té doby si však připsal pouhopouhé dva vítězné zápasy na turnajích v Houstonu a Newportu.

Na vítězství Tommyho Haase vypsali bookmakeři bwinu kurs 1.07. Na výhru Donalda Younga si můžete vsadit v kursu 5.65.

Reklama