Hlavní obsah

Poradí si Sparta s Tiraspolem i doma?

V prvním duelu zvítězila Sparta na půdě moldavského mistra Šeriffu Tiraspol 1:0 a dnes má tak výbornou výchozí pozici k postupu do třetího předkola. Tam by po případném postupu narazila na vítěze zápasu Panathinaikos – Tbilisi, ze kterého s největší pravděpodobností bude úspěšnější řecký celek.

Článek

V posledních přípravných utkáních Sparta nestačila na francouzské Rennes, ale souboj s druholigovými Bohemians 1905 zvládla. V prvním duelu proti Tiraspolu nastoupili hráči v rudých dresech s pěti záložníky a jediným hrotovým útočníkem Slepičkou. Ten se sice netrefil, ale v 74. minutě zajistil celku z Letné cennou výhru 1:0 univerzál Jiří Kladrubský.

„Moc dobře víme, že jsme v Tiraspolu udělali pouze jeden potřebný krok a ten obtížnější nás čeká teprve dnes. Chceme si zahrát Ligu mistrů, ale jdeme krůček po krůčku. Bez respektu k soupeři a plné koncentrace bychom nemohli uspět,“ dodává střelec jediné branky z prvního duelu.

V sobotu svěřenci trenéra Lavičky vstoupili i do nejvyšší české soutěže a úvodní duel s ambiciózní Mladou Boleslaví zvládli. Vyhráli opět nejtěsnějším možným rozdílem zásluhou parádní branky Michala Kadlece z 69. minuty a dobrý výkon odvedl i brankář Kozáčik, který by se mezi tři tyče rád postavil i dnes večer. „Byl to ten typ utkání, ve kterém mohl vyhrát jeden i druhý tým. Hra byla poměrně vyrovnaná, příležitosti byli na obou stranách,“ konstatoval po utkání Vítězslav Lavička.

Moldavský celek musel přejít přes první předkolo, ve kterém zdolal kazašské Atobe. Zopakoval tak postup do dalšího kola z minulého roku, kdy mužstvo vedené společností Šeriff nestačilo na Besiktas Istanbul.

Na výhru Sparty vypsali bookmakeři kurs 1.30. Na vítězství Tiraspolu si u bwinu můžete vsadit ve vysokém kursu 9.25 a na remízu je kurs 4.25.

Reklama