Hlavní obsah

Slavia bere proti Příbrami jenom vítězství

V neděli nastoupili Slavia i Příbram ke svému prvnímu soutěžnímu duelu v novém ročníku Gambrinus ligy a ani jeden z nich nedokázal uspět. V dnešní předehrávce druhého kola je Slavia jasným favoritem, a pokud chce pomýšlet na obhajobu titulu, měla by souboj s nováčkem soutěže zvládnout.

Článek

Po výsledkově vcelku úspěšné přípravě, ve které Slavia nakonec nenarazila na špičkové zahraniční kluby, začali Sešívaní sezonu v neděli proti Liberci. V 42. minutě otevřel skóre Jan Nezmar, na jehož branku po přestávce odpověděl střídající Necid. Ve druhé půli byli červenobílí aktivnějším mužstvem, přesto se z gólu radoval Liberec, který zásluhou branky Petra Papouška z přímého kopu získal všechny tři body.

„Zápas jsme si prohráli tím, že jsme po přestávce dokázali z velkého tlaku vytěžit jen vyrovnání, namísto toho, abychom skóre otočili. Měli jsme navrch a i šance byly,“ dodal po zápase smolař Martin Vaniak.

V dnešním utkání se Slavia bude muset opět obejít bez obránce Dřížďala a Vladimíra Šmicra. Nejistý je navíc start útočníka Goce Toleskiho, kterého naposled střídal Zdeněk Šenkeřík. „V domácím prostředí je naší povinností zvítězit. Musíme být důrazní v koncovce, soupeř se určitě zaměří především na důslednou obranu,“ říká trenér Jarolím.

Příbram se po roce stráveném ve druhé lize opět vrátila mezi elitu, ale hned na úvod nestačila na mužstvo Brna, kterému před slušnou návštěvou zajistil výhru útočník Aleš Besta. Středočeši přitom hlavně v druhém poločase nepředvedli špatný výkon.

„Z výsledku jsem zklamaný, protože jsme opravdu byli lepší a vypracovali si i několik šancí. Ze začátku jsme byli hodně nervózní a později se to projevilo v zakončení,“ dodal italský trenér Příbrami Morales.

Na vítězství Slavie vypsala sázková kancelář bwin kurs 1.30. Když Slavia přivítala Příbram na domácím trávníku naposled, byla z toho remíza 1:1. Pokud si myslíte, že i dnes skončí utkání nerozhodně, využijte kursu 4.50. Na vítězství Příbrami určili bookmakeři vysoký kurs 8.25.

Reklama