Hlavní obsah

Verdasco na úvod proti Serrovi

Druhé kolo tenisového turnaje v Los Angeles nabízí souboj druhého nasazeného Fernanda Verdasca s Florentem Serrou. Oba hráči se na okruhu ATP doposud nepotkali a čeká je tudíž premiéra.

Článek

Fernando Verdasco se loni vešel vůbec poprvé v kariéře do elitní třicítky žebříčku ATP, ale na úvod letošní sezony příliš nezářil, když většinou skončil ve druhém kole. Aktuálně dvanáctý hráč světa přešel přes dva soupeře až v polovině dubna ve Valencii, kde mu další putování turnajem překazil David Ferrer. V Římě ho ve stejné fázi turnaje zastavil James Blake, ale na podniku série Masters v Hamburku se 24letý tenista vytáhl. Porazil Rusa Južného, Michaela Llodru, Davida Ferrera a až ve čtvrtfinále podlehl Federerovi. Na Roland Garros se mu rovněž nevedlo vůbec špatně, ale mezi posledními šestnácti mu Rafael Nadal nedal nejmenší šanci.

V Queensu se rodák z Madridu zřejmě pouze rozehrával, ale v Nottinghamu už došel do finále. Ve Wimbledonu prošel španělský tenista do osmifinále a v Bastadu nahlédl mezi poslední čtyři, kde ho zastavil Tomáš Berdych. Zatím jediný letošní titul si levoruký tenista připsal v Umagu, kde ve finále zdolal Igora Andrejeva. Na posledních turnajích v Torontu a Cincinnati skončil Verdasco ve druhém, resp. ve třetím kole.

Aktuální španělská trojka měla cestu z prvního kola v Los Angeles volnou. Zato Florent Serra si musel poradit s kazašským kvalifikantem Golubevem, se kterým však neměl velké potíže. Francouzský tenista došel hned na svém prvním turnaji letošní sezony v Chennai do čtvrtfinále, kde nestačil na Carlose Moyu. Zatím v nejlepším světle se 75. hráč světa předvedl v dubnu v Estorilu, kde prohrál v boji o finále s Rusem Davyděnkem. Na domácím Roland Garros došel 27letý tenista do třetího kola, ale od té doby přes dva soupeře přejít nedokázal a i dnes bude mít cestu do čtvrtfinále hodně těžkou.

Velké šance nedávají Florentu Serrovi ani bookmakeři bwinu, kteří na jeho výhru určili kurs 3.60. Na vítězství Fernanda Verdasca si můžete vsadit v kursu 1.20.

Reklama