Hlavní obsah

Sparta míří na východ

Letní období nepřeje lednímu hokeji jenom zdánlivě. Extraligovou dlouhou pauzu letos v srpnu opět vyplňuje boj o pohár, kterého se tentokrát účastní dvacet mužstev. Úvodní úterní zápasy nedopadly v některých případech podle očekávání. O nápravu reputace se bude dnes například snažit Zlín v Olomouci. Ve skupině C hostí Hradec Králové Spartu Praha.

Foto: HC Sparta Praha

Hokejista Martin Ručinský v dresu Sparty

Článek

Východočeský tým skončil v minulé sezóně v tabulce hned za suverény západní části soutěže. Hradec Králové potom přešel přes předkolo play off do čtvrtfinále. V přestávce, která nyní vrcholí přípravnými zápasy, již mužstvo prošlo menší obměnou. Dva hráče si vedení klubu vybralo z kádru týmu, který Hradec Králové vyřadil v předkole play off. Zapracovávají se však i posily ze zahraničí. V obraně je to Wonfor, který působil ve Finsku. Staronovou tváří je potom útočník Martin Filip, který se vrátil z putování po Anglii a Francii. Velmi zkušený hráč pamatuje i časy, kdy se v Hradci Králové hrála extraliga. Do ní má ovšem nyní východočeský celek vcelku daleko, o čemž se přesvědčil v úterním derby. Porážku mohl alespoň částečně zmírnit fakt, že jedinou využitou přesilovou hru zaznamenal v zápase právě Hradec Králové.

Sparta Praha se musela po dvou velmi úspěšných ročnících pouze dívat z uctivé vzdálenosti na to, jak po ní přebírá mistrovský pohár její pražský sok. Prohrála totiž hladce již ve čtvrtfinále s klubem, který ještě vloni dokázala vyřadit v semifinále. Již teď je jisté, že do nové sezóny vstoupí ve značně obměněné sestavě. Podobně jako vloni již nalákala hráče z NHL. Nový kapitán David Výborný se už začlenil navíc i do vedení klubu. V přípravných zápasech se dosud nikdo ze Sparty nedokázal střelecky prosadit, i když v úterý již mužstvo vedla do boje velmi zkušená první řada, kterou tvořili Ton, Výborný a Ručinský. Celkově však dostávají hodně příležitostí hráči, kteří nemají místo v sestavě jisté a trenéři nezapomínají ani na juniory. Prvořadým úkolem pražského klubu bude ve dvou zápasech na východě Čech protrhnout před víkendem střeleckou smůlu.

Bookmakeři bwin samozřejmě ani v létě na lední hokej nezanevřeli a vypisují kursy i na Tipsport cup. V dnešním zápase hraném kupodivu ve druhé hale jsou domácí hokejisté outsidery. Na výhru Hradce Králové si lze vsadit v kursu 6,0 . Hosté naopak podle bookmakerů nejen skórují, ale i vyhrají v normální hrací době. Spartě Praha by se to mělo podle nich podařit v kursu 1,3 .

Reklama