Hlavní obsah

Gicquel na první titul stále čeká

Většina světové tenisové špičky dnes sledovala především los pro Olympijské hry, jejichž turnaj v bílém sportu startuje už v neděli. Pod pěti kruhy nebude bojovat například Marc Gicquel, který se i kvůli tomu účastní probíhajícího turnaje v Los Angeles. O postup do čtvrtfinále se dnes utká s domácím Donaldem Youngem.

Foto: AFP/Getty Images

Francouzský tenista Marc Gicquel.

Článek

Stále teprve 19letý Američan se na turnajích ATP prozatím moc neobjevuje a i proto není divu, že se doposud s Gicquelem na dvorci nepotkal. Dnes si tak odbudou vzájemnou premiéru, do níž vstoupí jako favorit právě Francouz.

Marc Gicquel loni prožil bezesporu nejúspěšnější sezonu své dosavadní kariéry, když v žebříčku ATP vystoupal na 38. příčku. Letos tak vysoko není, ani nebyl, přesto si připsal hned několik zajímavých úspěchů. Nejdále se probojoval v s-Hertogenbosch, kde prohrál až ve finále s Davidem Ferrerem. Na okruhu ATP si vedl velmi dobře také v Amersfoortu, tam si zahrál semifinále a o kolo dříve se loučil v Casablance a Estorilu. Startoval i na několika challengerech a v Besanconu dokonce zvedl nad hlavu trofej pro vítěze.

Takové úspěchy zdaleka nemá na svém kontě Donald Young, který je však stále považován za velký talent a příslib do budoucna. Rodák z Chicaga už v 15 letech vyhrál juniorské Australian Open a stal se vůbec prvním Afroameričanem, který kdy stanul na tenisovém trůnu juniorů. V roce 2007 navíc vyhrál i Wimbledon mladíků.

Mezi dospělými se mu však prozatím moc nedaří, což dokládá i jeho bilance na okruhu ATP, která činí 8 výher a 27 porážek. Určitě ale zaznamenává zlepšení a začíná patřit do první světové stovky žebříčku. V prozatímním průběhu sezony má na svém kontě jeden výraznější úspěch a to účast ve čtvrtfinále v Memphisu. Stejného cíle může nyní dosáhnout v Los Angeles, ale porazit Gicquela pro něj jistě nebude jednoduché.

Gicquelovi stále chybí titul z okruhu ATP a ve slabší konkurenci má nyní jistě zajímavou šanci ho konečně získat. Vědomi jsou si toho i bookmakeři, kteří dnes Francouze favorizují s kursem 1.50. Na vítězství Younga určili experti bwin kurs 2.40.

Reklama