Hlavní obsah

Moya se utká s Delicem

Jako třetí v pořadí dnes nastoupí na Straus stadium v Los Angeles ke svému utkání druhého kola Carlos Moya a Amer Delic. Oba hráči se potkali pouze jednou. Před čtyřmi lety na US Open zvítězil ve čtyřech setech španělský tenista.

Článek

Amer Delic vstoupil do sezony postupem do druhého kola na Australian Open, kde po pětisetové bitvě nestačil na Argentince Monaca. Bosenský rodák je aktuálně až 137. hráčem světa a převážně objíždí challengery. Letos první titul si připsal právě na challengeru v Dallasu, kde si ve finále poradil se Stephane Bohlim. Druhý triumf slavil 26letý tenista v květnu v Carsonu po výhře nad Alexem Bogomolovem. Na elitních turnajích okruhu ATP došel 195 centimetrů vysoký tenista zatím nejdále v březnu do čtvrtfinále v Las Vegas.

Do probíhajícího turnaje se americký hráč probojoval přes kvalifikaci a zvládl i první duel v hlavní soutěži s Izraelcem Selou, kterého vyřadil po setech dvakrát 6-4. Carlos Moya jako sedmý nasazený dvěma kvalifikačními zápasy procházet nemusel, ale v úvodním mači s na divokou kartu hrajícím Belgičanem Malissem měl velké problémy. Nakonec však po třísetové bitvě svou úlohu favorita zvládl.

Na začátku letošního roku doputoval španělský tenista do semifinále v indickém Chennai, kde podlehl Rafaelu Nadalovi. Na Australian Open vypadl hned v prvním kole, ale chuť si spravil v Costa Do Sauipe, když mu až ve finále vystavil stopku krajan Almagro. Po třetích kolech v Indian Wells a Miami došel 31letý tenista v německém Hamburku po výhrách nad Rochusem či Safinem až do čtvrtfinále. Na Roland Garros nebo v Torontu se světové třicítce nedařilo, což nelze tvrdit o Moyově posledním vystoupení v Cincinnati. Tam postupně vyřadil Srba Tipsareviče, Rusy Davyděnka s Andrejevem a až mezi posledními osmi prohrál s Andy Murrayem.

Na vítězství Carlose Moyi určili bookmakeři sázkové kanceláře bwin kurs 1.29 a na úspěch domácího Amera Delice si můžete vsadit v kursu 3.24.

Reklama