Hlavní obsah

Gremelmayr vyzve Safina

Hned po souboji Fish – Serra vyběhnou na kurt ke svému čtvrtfinálovému souboji na turnaji v Los Angeles Denis Gremelmayr a Marat Safin. Oba dva čeká vůbec první vzájemný duel.

Foto: Jonathan Moore/Getty Images

Marat Safin podává v prvním kole v Los Angeles proti Johnu Isnerovi.

Článek

Marat Safin loni nedokázal udržet konstantní formu a jeho nejlepšími výsledky bylo jedno semifinále a tři čtvrtfinále. Letos se ruskému tenistovi už od začátku roku příliš nedařilo. Na Australian Open vypadl 44. hráč světa ve druhém kole a ani na dalších podnicích se bývalá světová jednička nedokázala prosadit. 28letý tenista si spravil alespoň trochu chuť v Davis Cupu. Ve Valencii i Monte Carlu nepřešel přes druhé kolo, ale naději mu daly turnaje v Mnichově či Hamburku, kde došel vždy do třetího kola. Ve druhém utkání na Roland Garros vyřadil emotivního Rusa jeho krajan Nikolaj Davyděnko a ve stejné fázi skončil i na turnaji v Queensu. Parádní formu měl rodák z Moskvy ve Wimbledonu, kde vyřadil třeba Djokoviče, Wawrinku či Lopeze a skončil až v semifinále na raketě Rogera Federera. V Bastadu, v Torontu ani v Cincinnati se však Safinovi opět nedařilo.

Turnajem v Los Angeles prochází nasazená pětka zatím bez větších problémů. V úvodním kole zdolala domácího Isnera a ve druhém dalšího Američana Odesnika. „Vcelku se mi dařilo na podání. Zahrál jsem několik dvojchyb, ale servis jsem si držel, z čehož mám dobrý pocit,“ dodal po utkání emotivní Rus.

Denis Gremelmayr zdolal v prvním kole Itala Fogniniho a ve druhém se postaral o velké překvapení, když vyřadil čtvrtého nasazeného Feliciana Lopeze ze Španělska. Na úvodním grand slamu sezony vyřadil německý hráč Argentince Roitmana a ve druhém kole skončil na raketě Vincenta Spadey. V San Jose vyřadil 89. hráč světa nadějného Američana Querreyho, ale větší úspěchy ještě měly přijít. V portugalském Estorilu skončil zanedlouho 27letý hráč v semifinále, kde nestačil na Rogera Federera. Další výborný výkon se mu povedl na turnaji v Barceloně, kde vyřadil Jamese Blaka či Nicolase Almagra a nad jeho síly byl až v semifinále Rafael Nadal. Od té doby však Gremelmayr nevyhrál ani jeden zápas, což se mu v Los Angeles povedlo po více než třech měsících.

Bookmakeři favorizují Marata Safina s kursem na výhru 1.19. Na výhru Denise Gremelmayra si u bwinu můžete vsadit v kursu 4.15.

Reklama