Hlavní obsah

Rennes na úvod proti Marseille

Právě dnes se rozbíhá nejvyšší francouzská fotbalová soutěž. V té si brousí zuby na již osmý titul v řadě Lyon. O špici tabulky chce bojovat ale i Olympique Marseille, který k prvnímu utkání zajíždí na půdu Rennes.

Článek

Olympique Marseille skončil loňskou sezonu na slušné třetí příčce, ale jeho start do sezony byl opravdu špatný. V to, že se stejná situace už nebude opakovat doufá kapitán hostí Lorik Cana. „Minulý start ligy nás poznamenal, ale tato zkušenost nám může pomoci k tomu, že už neuděláme stejné chyby. Už se to nesmí opakovat,“ dodává 25letý rodák z Kosova.

V Marseille by měl i tuto sezonu zůstat Djibril Cisse, o kterého projevil zájem nejeden anglický celek. O svůj další klenot naopak trenér Eric Gerets přišel. Do Arsenalu přestoupil za 14 mil. Eur velký talent francouzského fotbalu Samir Nasri. Jako náhrada však přišli útočníci Bakari Koné z Nice a další talentovaný forvard, teprve 21letý Hatem Ben Arfa z mistrovského Lyonu.

„Naše ambice jsou jasné. Chceme se v lize kvalifikovat přímo do Ligy mistrů a v rámci jejího aktuálního ročníku si chceme zahrát alespoň v základní skupině. Postup přes Bergen v předkole je povinností. Dále se výkonnostně pokusíme dohnat Lyon. Nezapomínejme však na týmy jako Bordeaux či PSG,“ říká prezident hostí Pape Diouf. Jeho tým se dnes bude muset navíc obejít bez záložníka Valbueny (záda) a obránce Rodrigueze (koleno).

Rennes loni nedokázali navázat na čtvrtou příčku ze sezony 2006/07, přesto bojovali o evropské poháry a skončili na slušné šesté pozici. Domácí se v létě rozloučili s 25letým ghanským obráncem Johnem Mensahem, který zamířil do Lyonu. Do týmu trenéra Guye Lacomba naopak přišli záložník Kader Mangane (Lens), obránci Lucien Aubey (Lens) s Carlosem Bocanegrou (Fulham) nebo mladý ghanský reprezentační útočník Asamoah Gyan.

Stade Rennes v nejbližších dnech přijde o výraznou osobnost v podobě bývalého útočníka Arsenalu Sylvaina Wiltorda, se kterým už nepočítá trenér Lacombe, jenž v průběhu minulé sezony nahradil Pierre Dreossiho. Na odchodu je zřejmě i 22letý záložník Stephane Mbia. „Everton za mě nabízí více než 8 mil. Eur. Rennes jsem nesmírně zavázán, ale musí mě chápat. V Africe mám rodinu a tu musím živit. Jsem velmi ctižádostivý,“ říká záložník, který je aktuálně s reprezentací Kamerunu na Olympijských hrách.

Velmi vyrovnaný průběh úvodního klání těchto dvou týmů očekávají bookmakeři sázkové kanceláře bwin. Na vítězství Marseille i Rennes vypsali shodný kurs 2.55. Pokud si myslíte, že zápas skončí nerozhodně, vsaďte si na remízu v kursu 3.15.

Reklama