Hlavní obsah

Roddick míří v LA za titulem

Eurotip.cz

Většina sportovních příznivců směřuje své pohledy na Olympijské hry v Pekingu, kde zítra odstartuje i tenisový turnaj, ale v Los Angeles vrcholí další podnik. Semifinálový program začne souboj Del Potra s Fishem a následně se na kurtu představí nasazená jednička Andy Roddick s Němcem Gremelmayrem.

Článek

Andy Roddick postupem do semifinále již zopakoval svůj nejlepší výkon v druhém největším městě v USA z roku 2002. Po problémech s ramenem a krkem se bývalá světová jednička dostává opět do výborné formy a na domácí půdě by nerada skončila před branami finále. Postup z prvního kola měl americký tenista volný a v tom druhém si bez problémů poradil se Srbem Vemičem. Stejně si počínal i ve čtvrtfinále s Marcem Gicquelem, kterého zdolal po setech 6-3 a 6-1.

„V prvním setu jsem se necítil extra dobře. Ten druhý byl však nejspíš první opravdu dobrý set, který jsem zahrál v průběhu posledních čtyřech měsíců. Myslím si, že tento zápas může být zlomovým bodem v letošní sezoně. Mám z toho opravdu dobrý pocit,“ dodal po utkání spokojený Roddick, který prožívá další velmi slušnou sezonu. Hned v úvodu roku dokázal zvítězit na betonu v San Jose i Dubaji. Na turnajích série Masters v Římě a Miami dokráčel vždy do semifinále, stejně tak jako na trávě v Queensu. Ve Wimbledonu i v Torontu prohrála světová devítka pokaždé ve druhém utkání, na což dává zapomenout právě v LA.

Denis Gremelmayr se letos už dvakrát do semifinále podíval. Bylo tomu v dubnu v Estorilu a v Barceloně, kde ho vyřadili Roger Federer resp. Rafael Nadal. Od té doby však německý tenista nevyhrál jediné utkání. Reputaci si napravuje na betonu v Los Angeles. V dosavadním průběhu si 89. hráč světa poradil s Italem Fogninim, vyřadil i čtvrtého nasazeného Feliciana Lopeze a ve čtvrtfinále zdolal Marata Safina.

„Dělal jsem hodně chyb. Ve třetím setu se mi nedařil servis a míče byly vcelku pomalé, což mi nesedí. Gremelmayr hrál jednoduchý tenis,“ dodal po prohře německým hráčem Marat Safin.

Šance na další postup turnajem Denise Gremelmayra nevidí bookmakeři bwin příliš reálně s kursem na výhru 5.00 rovné. Na vítězství Andyho Roddicka si můžete vsadit v kursu 1.13.

Reklama