Hlavní obsah

Liberec čeká těžký duel v Brně

Stejně jako minulý týden, i dnes se ve večerním televizním duelu představí Slovan Liberec. Vstup do sezony Severočechům vyšel a po výhře nad Slávií by jistě rádi získali nějaký ten bod i v Brně. Domácí však mají letos rovněž hodně vysoké cíle.

Článek

Ani Brno nevstoupilo do nové sezony Gambrinus ligy špatně, jelikož dokázalo vyhrát 1:0 v Příbrami. Ale, jak se říká, výhra z venku se musí potvrdit doma. „Proti Slavii hrál Liberec velmi dobře. Čeká nás čeká soupeř s ambicemi na nejvyšší příčky Gambrinus ligy a evropské poháry. Loni se mu to podařilo přes Pohár ČMFS, bohužel na náš úkor. My chceme podat takový výkon, abychom na tříbodový zisk z prvního kola navázali vítězstvím. Věřím, že budeme makat celých devadesát minut a nejen poločas a kousek, jako v Příbrami,“ netajil se svými ambicemi do zápasu kouč Petr Uličný, jehož svěřenci se s Libercem utkají letos už po čtvrté.

Tajná není ani sestava Brňanů. „Proti Liberci nastoupíme ve stejném složení jako v Příbrami, jen Pepu Dvorníka nahradí Martin Živný,“ dodal Uličný, který nemůže postavit stopera Dvorníka z důvodu zraněného kotníku.

Jak už bylo zmíněno, Liberec vstoupil do nového ročníku nejlépe, jak mohl. Po výhře nad Slavií se dostal nejen do čela tabulky, ale také do dobré pohody, ze které může čerpat v dalších zápasech. „Začátek je strašně důležitý pro psychiku, proto jsme moc rádi, že jsme dokázali vyhrát. Člověk má pak do přípravy i dalších zápasů mnohem větší chuť,“ konstatoval útočník Jan Nezmar, který se postaral o jednu z tref do Vaniakovy branky.

„To samé ale platí i o Brnu, které vyhrálo venku. Takže tlak bude na oba týmy naprosto stejný,“ dodal liberecký kanonýr, který dnes s největší pravděpodobností nastoupí na hrotu opět společně s Andrejem Keričem, i když je Liberec na začátku perného týdne. Už ve čtvrtek totiž přivítá v rámci předkola Poháru UEFA Žilinu a další pondělí hostí ambiciózní Teplice.

Brno je podle bookmakerů společnosti bwin mírným favoritem s kursem 2.10. Myslíte si, že zápas skončí remízou? Pak si na to vsaďte u společnosti bwin - kurs je 2.90. Jestliže vám není cizí riskování, pak se nabízí sázka na hosty s kursem 3.45.

Reklama