Hlavní obsah

Baník chce naplno bodovat v Jablonci

Gambrinus liga má za sebou skoro kompletní druhé kolo a tři týmy si zatím udržely plný bodový zisk. Dnes se k nim může přidat jeden z dua Jablonec - Ostrava. Výhodu domácího prostředí budou mít Severočeši, kteří na úvod přivezli tři body ze Zlína, Ostravané doma uspěli s Kladnem.

Článek

Jabloneckým vyšel vstup do nové sezony na výbornou, když vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem ve Zlíně. „Jsem s výkonem i výsledkem spokojený. Tým je nový a ještě máme hlavně v útoku dost nepřesností. Ale podali jsme vyzrálý výkon a hru jsme měli po většinu zápasu pod kontrolou. Hlavně jsme si poradili s dlouhými nákopy na Kroupu,“ řekl po zápase spokojený trenér František Komňacký.

Dnes jeho tým čeká sice zápas před vlastními fanoušky, ale s rozhodně kvalitnějším soupeřem než je Zlín. „Baník je mužstvo, které se netají cílem hrát o pohárové příčky. Rozhodně nás čeká jeden z nejtěžších soupeřů ligy. Výhra nám ale zvedla sebevědomí a před domácími diváky budeme chtít tři body potvrdit,“ říká před zápasem trenér Severočechů, který má k dispozici kompletní kádr.

V plné síle bude i Ostrava, která na úvod nezaváhala doma s Kladnem, i když hubené vítězství 1:0 nebylo nic moc, ale důležité jsou tři body. „Na rozdíl od široké veřejnosti, která čekala lehký zápas, jsem respektoval sílu soupeře, protože ten hrál v přípravě velice dobře. Kladno potvrdilo svou sílu, navíc jsem měl obavy, neboť jsme poprvé hráli v tomto složení a bylo to znát,“ zhodnotil zápas trenér Karel Večeřa.

Baník je bezesporu jedním z největších favoritů letošního ročníku Gambrinus ligy a do Jablonce jede s cílem získat tři body. To však nebude jistě jednoduché, o čemž ví i trenér Ostravanů. „Domácí jsou navíc povzbuzeni výhrou ve Zlíně, takže budou naprosto v pohodě a uvolnění. Dá se předpokládat, že víc prostoru už dostane i nebezpečný útočník Lafata, který se k týmu soupeře připojil až později,“ řekl zkušený Večeřa.

Podle bookmakerů nemá toto utkání jasného favorita. Na domácí si vsadíte s kursem 3.00 rovné. Remíza je oceněna hodnotou 2.85 a výhra Ostravy 2.35.

Reklama