Hlavní obsah

Slavia chce vybojovat hratelný výsledek do odvety

Čas, na který čeští fotbaloví fandové tradičně čekají a zbystřují pozornost. Dnes totiž odstartuje 3. předkolo Ligy mistrů, v němž nechybí dva účastníci Gambrinus ligy. Slavia Praha dnes vstoupí do boje o milióny na hřišti loňského semifinalisty Poháru UEFA - Fiorentiny.

Článek

Sešívaní vstoupili do letošní sezony s vysokými cíly, ale prozatím jejich výkony vyvolali jen rozpačitý dojem. V úvodním ligovém kole totiž sice dokázali v Liberci vyrovnat, ale následně Vaniak nestačil na dalekonosnou dělovku Papouška a tři body zůstali pod Ještědem. Blízko další ztrátě byli Slávisté v předehrávaném zápase druhého kola s Příbramí, na který se ve středu do Edenu přišlo podívat více jak 13 tisíc diváků. Slavia se však nakonec střelecky prosadila a jedna branka ji stačila na zisk prvních tří bodů do tabulky probíhajícího ročníku Gambrinus ligy.

Po šestidenním odpočinku čeká mužstvo Karla Jarolíma rozhodně těžší zkouška, ve které jde o hodně. Fiorentina patří mezi evropské velkokluby a ve 3. předkole Ligy mistrů je určitě favoritem. „K soupeři máme velký respekt, ale rozhodně jim na hřišti nic zadarmo nedarujeme. Myslím, že o mužstvu máme dost informací, z nichž budeme čerpat v zítřejším utkání. Soupeř má svoji kvalitu, ale rádi bychom si odvezli takový výsledek, který by nám dal naději v domácím utkání,“ doufá v úspěch trenér Karel Jarolím, který má k dispozici kompletní kádr včetně uzdraveného Toleskiho.

Zajímavý tým představí letos Fiorentina. Kádr kouče Cesare Prandelliho má za sebou výbornou sezonu, ale v letní pauze prošel poměrně výraznými změnami. Z českého pohledu ta neobletovanější se týkala odchodu Tomáše Ujfalušiho, který rozhodně patřil k hlavním pilířům týmu. Smlouvu klub z Florencie už neprodloužil bývalému famóznímu střelci Vierimu. Naopak z AC Milán zamířil k Fialkám jiný rozený kanonýr - Alberto Gilardino. Posilou do zálohy jistě bude Brazilec Felipe Meto, který přišel za 13 miliónů euro ze španělské Almerie.

Co se nákupů týče, tak to zdaleka není všechno. Novými tvářemi v Prandelliho mužstvu jsou dále Arturo Lupoli, Stevan Jovetić, Juan Manuel Vargas, Gianluca Comotto, Jefferson, Luciano Zauri, Marco Storari a Sergio Almirón. Jelikož italská Serie A ještě zdaleka nezačala, vzhledem k těmto změnám mohou být Italové poměrně nerozehraní, což je výhodou pro Slavii. „Slavia je tým, který je dobře organizovaný, hraje hodně po křídlech, má dobré individuality. Je to mužstvo, kterého bychom se mohli bát, protože vyhrál českou ligu,“ nechal se slyšet lodivod domácích.

Vítězství Fiorentiny bookmakeři společnosti bwin ocenili kursem 1.35. Na remízu najdete u světové jedničky kurs 4.30 a na vítězství Slavie 8.00 rovných.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články