Hlavní obsah

Potvrdí Cibulková 14 dní staré vítězství?

Eurotip.cz

Peking pro středeční ráno nabídne zajímavý souboj, ve kterém se slovenská tenisová naděje - Dominika Cibulková - pokusí zopakovat 14 dní staré vítězství se světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou.

Článek

Zmíněnou výhrou z Montrealu Cibulková vrátila své soupeřce letošní porážku z French Open, která se rodila poměrně snadno. Zapeklitější duel spolu tyto hráčky odehrály loni v rámci Fed Cupu, kdy Slovenka své soupeřce podlehla až v tiebreaku třetího setu.

Dominika Cibulková tak stále ztrácí v soubojích s Jankovičovou jedno vítězství, ale nyní má šanci toto manko smazat. 19letá rodačka z Bratislavy samozřejmě letos prožívá svou prozatímní nejlepší sezonu, v níž si zahrála finále na Amelia Island a v už zmiňovaném Montrealu, kde nestačila pouze na Dinaru Safinovou.

„Je to tu úplně super, jiné než na turnajích. Jsem tu poprvé a je to pro mě nejen velká zkušenost, ale i zážitek. Velmi se mi zamlouvá olympijská atmosféra a o to víc doufám, že postoupím do dalšího kola,“ říká před duelem se Srbkou slovenská tenistka.

Jelena Jankovičová je bezesporu vyzrálejší hráčkou a i její sbírka úspěchů je rozsáhlejší. V pondělí navíc dosáhla premiérově na post světové jedničky, i když letos prozatím vyhrála jen turnaj v Římě. Do finále se ještě probojovala v Miami a před jeho branami skončila na Australian Open, Roland Garros, v Dubaji, Indian Wells a Los Angeles.

Obě hráčky jsou ve velmi dobré formě, což potvrzují momentálně i v Pekingu, kde v úvodních dvou kolech neměly sebemenší problém. Mezi nejlepší osmičku se však může probojovat pouze jedna z nich a podle bookmakerů to bude Jankovičová, na jejíž vítězství si můžete vsadit s kursem 1.32. Na výhru Cibulkové vypsali experti bwin kurs 3.10.

Reklama