Hlavní obsah

Sparta startuje souboj s Panathinaikosem

Pražské Slavii včera vstup do 3. předkola Ligy mistrů vůbec nevyšel a prohrou 0:2 ve Florencii si hodně zkomplikovala cestu za postupem do hlavní fáze nejprestižnější evropské klubové soutěže. Dnes se o lepší výsledek pokusí Sparta, která první zápas s Panathinaikosem Atény sehraje doma.

Článek

Tým z Letné měl v přípravě velmi rozpačité výsledky, ale do ostrých zápasů vstoupil famózně. Svěřenci Vítězslava Lavičky totiž vyhráli v obou úvodních ligových kolech a vítězně vyšli i ze zápasů se Šerifem Tiraspol, se kterým se Sparťané utkali v rámci 2. předkola. Dnes však čeká Sparta pravděpodobně prozatímní nejtěžší letošní zkouška.

„Všichni víme, že nás čeká neskutečně náročný zápas. Máme obrovskou touhu uspět a necháme na hřišti všechno. Rád bych také poprosil o pomoc naše fanoušky. Zatím nás skvěle podporovali, na Kladně jsme díky nim měli takřka domácí prostředí, za což jim dodatečně za celý tým děkuji. Jsem si jist, že nás přijdou podpořit a poženou nás za úspěchem. Potřebujeme jejich pomoc a věříme, že nás v tom nenechají samotné,“ řekl sparťanský trenér Vítězslav Lavička.

Panathinaikos Atény je v Evropě bezesporu velmi známým týmem a do duelu se Spartou jde v pozici mírného favorita. V letní pauze prošel tým Henke ten Cateho poměrně velkými změnami a dá se říci, že se mužstvo hodně zkvalitnilo. Důkazem je i příchod Gilberta, dlouholeté opory Arsenalu Londýn. Přesto kouč Cate očekává se Spartou velmi těžký souboj. „Respektujeme sílu Sparty. Víme, že se jedná o kvalitní tým, který má velmi dobré hráče. Určitě nebude snadné uhrát zde dobrý výsledek,“ řekl lodivod Panathinaikosu.

Utkání nemá podle bookmakerů žádného výrazného favorita. Na domácí vypsala společnost bwin kurs 2.50. Remízu si u stejné sázkové kanceláře vsadíte s kursem 3.20 a na vítězství Panathinaikosu zde najdete kurs 2.55.

Reklama